Mans d'un nen dibuixant sobre un paper

La Covid-19 retrocedeix amb força a les escoles catalanes, amb dos centres tancats

Educació ha informat que hi ha un total de 843 grups aïllats i 20.585 persones en quarantena

Els grups escolars confinats per covid-19 són 843, 131 menys que en el darrer balanç, segons dades del Departament d'Educació. Representen l'1,17% dels aproximadament 72.000 grups. Hi ha 20.585 persones confinades, 3.265 menys que en el darrer balanç: 19.479 alumnes (-3.108), 1.034 docents i personal d'administració i serveis (-147) i 72 de personal extern (-10).

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els positius acumulats són 57.787, 312 més que en el balanç anterior. Es registren 1.774 positius als centres educatius els darrers deu dies. Hi ha dos centres tancats (+1), que representen el 0,04% del total. Es tracta de les llars privades Cavall Blau i Grimm, ambdues de Terrassa (Vallès Occidental). A més, hi ha 532 centres amb algun grup confinat, el 10,42% dels 5.104 centres.

La URV ampliarà l'aforament de les aules fins al 30%

Per altra banda, el passat divendres la Universitat Rovira i Virgili (URV) va anunciar que ampliarà l'aforament de les aules fins al 30%, tal com permeten les mesures aprovades pel Procicat. Segons ha informat la institució, la mesura entrarà en vigor aproximadament d'aquí un parell de setmanes, ja que cal prendre decisions per adaptar-s'hi. El nou aforament també permetrà que els alumnes de tots els cursos puguin tornar a fer classes presencials, i no només els de primer com fins ara. Els estudiants hauran de consultar amb la seva facultat els detalls de la mesura, ja que cada centre haurà d'adaptar el model híbrid establert aquest curs.

La rectora de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras, ja ha convocat els degans i deganes, directors i directores d'escoles universitàries i responsables d'ensenyaments per acordar com articular les noves indicacions del Procicat. Des de la institució es considera que no hi haurà cap problema en aplicar-les, tot i que caldrà esperar unes setmanes per organitzar totes les aules. La URV ha destacat que en tots els casos l'activitat presencial als campus es realitza seguint les mesures de protecció i organitzatives per evitar la generació de riscos en la propagació de la covid-19.