Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una infermera prenent mostres per la prova PCR de detecció de la covid a un empleat de Padesa a Roquetes. Imatge del 30 de juliol del 2020

Catalunya suma gairebé 2.000 nous positius de coronavirus en 24 hores

18 persones han hagut d'ingressar a l'UCI per la seva gravetat

Una infermera prenent mostres per la prova PCR de detecció de la covid a un empleat de Padesa a Roquetes. Imatge del 30 de juliol del 2020
Un total de 1898 positius han estat detectats a Catalunya | Catalunya Diari

Catalunya  registra un total de 76.342 positius  per covid-19 confirmats per PCR, una xifra que s'eleva a 95.259 si es tenen en compte la resta de proves. Són les últimes dades facilitades per Salut, que aquest dijous ha actualitzat el sistema de difusió d'informació.

Respecte a l'anterior balanç, facilitat amb l'anterior model, hi ha 1.898 positius més si es comptabilitzen totes les proves.

El risc de rebrot a Catalunya tendeix a baixar

Pel que fa a les morts, se n'han sumat sis més respecte a l'últim balanç i la xifra total és 12.716. A més, el número d'ingressats actualment a centres sanitaris és 728, dels quals 107 estan a l'UCI, 18 més.

El risc de rebrot a Catalunya  se situa en 162,63 i tendeix a baixar, la taxa de confirmats per PCR és 78,49 i la velocitat de propagació (Rho) és d'1,18.

Millora la situació a la regió sanitària de Lleida

Per la seva banda, la situació es controla a Lleida  amb els rebrots.  El nombre de persones ingressades per coronavirus  en centres hospitalaris de la regió sanitària de Lleida  i l'Hotel Salut Nastasi ha baixat aquest dijous per tercer dia consecutiu després de registrar-ne 185, quatre menys que dimecres.

També ha baixat el nombre d'ingressats  a les unitats de vigilància intensiva -de 23 a 21- i hi ha 36 persones en hospitalització domiciliària, una menys que dimecres, ha informat Serveis Territorials de Salut, en un comunicat.

Fernando Simón assegura que la situació «no és en absolut comparable» amb l'onada de març

Pel que fa a la situació de la pandèmia  a Espanya, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha xifrat en 483 els brots actius al país amb 5.700 casos associats. 

El responsable del Ministeri de Sanitat  ha insistit que encara no es pot parlar de segona onada, i ho ha definit com «el moment en què hi ha transmissió comunitària descontrolada i àmplia». Segons Simón, hi ha «un cert grau» de transmissió comunitària a Espanya, que en algunes zones com l'Aragó o Catalunya  està «excedint» l'esperat, però ha remarcat que «la situació no és en absolut comparable amb el març o l'abril».