IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Dol al PSOE: Mor un dels alcaldes històrics del partit

Ha traspassat als 78 anys d'edat a conseqüència d'un càncer

Imatge del socialista León Romero Verdugo, primer alcalde de la democràcia de Don Benito
León Romero Verdugo va ser alcalde de Don Benito entre els anys 1979-1983 | Ayuntamiento de Don Benito

El primer alcalde de la democràcia a Don Benito (Extremadura), León Romero Verdugo, ha mort aquest dijous als 78 anys d'edat a conseqüència d'un càncer. Romero va ser alcalde del municipi de Badajoz durant la legislatura 1979-1983 i posteriorment també va ser president de la Diputació Provincial de Badajoz pel partit socialista.

Després de militar durant molts anys al PSOE, a mitjans dels anys 90 va ser un dels fundadors del partit Socialistes Independents d'Extremadura (SIEX), formació que va néixer després d'una escissió del propi PSOE.

Fundador del SIEx a Extremadura

Amb SIEx va encapçalar una candidatura a les eleccions municipals l'any 1995, en què va obtenir dos representants i va ser una de les peces claus en suports al primer govern del popular Mariano Gallego en pro de la governabilitat de l'ajuntament. El 1999 va tornar a sortir elegit regidor i més tard va desaparèixer de l'escena política fins a conèixer la seva vinculació a Podem en aquests últims anys.

León Romero era mestre de professió i també va cursar estudis de Dret. En la seva primera legislatura com a alcalde se li atribueixen, al costat del seu equip, els inicis de la modernització de Don Benito i la visualització del seu futur amb la creació de diferents places i centres educatius, la banda municipal de música, l'empresa municipal Agrimusa i l'acostament a Villanueva de la Serena, entre altres gestions.

L'Ajuntament de Don Benito ha decretat tres dies de dol oficial, segons ha informat l'alcalde, José Luis Quintana, al seu compte de Twitter, qui ha acompanyat en el sentiment a la família del ja traspassat exalcalde.


Comentaris

envia el comentari