Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diversos nens a l'entrada d'un centre escolar amb les seves motxilles a Figueres

Augmenta la incidència del coronavirus a les escoles: més grups i persones confinades

Hi ha cinc centres tancats —un menys que en el darrer balanç— i s'han registrat 4.271 positius en els darrers deu dies

Els grups escolars confinats per Covid-19 a Catalunya són 1.302, 96 més que en el darrer balanç, segons les dades que ha comunicat aquest dissabte el Departament d'Educació. Aquesta xifra representa l'1,81% dels aproximadament 72.000 grups que hi ha en total. Ara com ara, hi ha 32.684 persones confinades, 2.458 més que en el darrer balanç: 31.195 alumnes (+2.344), 1.379 docents i personal d'administració i serveis (+102) i 110 personal extern (+12).

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Els casos positius acumulats des de l'inici del curs escolar són 68.423, 507 més que el dia anterior. En aquest sentit, en els darrers 10 dies s'han registrat 4.271 positius als centres educatius. Actualment, hi ha cinc centres tancats —al Segrià, l'Anoia i el Pallars Sobirà—, un menys que en el balanç de fa 24 hores. A més, hi ha 801 centres amb algun grup confinat, el 15,69% dels 5.104 centres.

Els cinc centres tancats completament són l'Escola El Roser – ZER Alt Segrià a Torre-serona (Segrià), la Llar d'Infants de Puigverd de Lleida (Segrià), l'Escola Font de l'Anoia – ZER Vent d'Avall a Sant Martí Sesgueioles (Anoia), la Llar d'Infants Quitxalla a Castellolí (Anoia) i l'escola d'Alins – ZER Alt Pallars, a Alins (Pallars Sobirà).

Un estudi revela que els estudiants de centres d'alta complexitat van tenir més angoixa i ansietat en tornar a l'escola

Els estudiants de 4t d'ESO de centres d'alta complexitat van presentar més angoixa, estrès i ansietat en la tornada als centres després del confinament per la pandèmia. Aquesta és una de les conclusions de l'avançament dels resultats de l'informe 'Anàlisi de l'impacte del confinament en l'alumnat de quart d'ESO', elaborat pel Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu. Els resultats mostren també que l'alumnat de centres de complexitat mitjana són els que han tingut menys dificultats per tornar a les aules.

En línies generals, tots els estudiants expressen dificultats per concentrar-se, per tornar a llevar-se d'hora i per adquirir de nou hàbits d'estudi. Això últim especialment els de centres de baixa complexitat. En preguntar a l'alumnat sobre les dificultats que es van trobar en tornar als centres, el 18,1% dels de complexitat alta va assegurar sentir angoixa, percentatge que és del 15,4% entre els de complexitat mitjana i del 13,7% entre els de complexitat baixa.

Així mateix, l'estudi revela que l'11% dels alumnes de centres d'alta complexitat va mostrar preferència per l'ensenyament virtual, mentre que entre els alumnes de centres de complexitat baixa el percentatge puja al 15,1%.