Una sanitària sosté una dosi de la vacuna de Pfizer abans d'administrar-la a un pacient

Pfizer preveu que «probablement» caldrà administrar una tercera dosi de la vacuna

Ho ha dit el president de la farmacèutica, Albert Bourla, que ha avançat que en les pròximes setmanes s'incrementarà l'arribada de dosis a la UE

El president i director executiu de la farmacèutica Pfizer, Albert Bourla, no ha descartat que calgui un reforç de la vacuna —amb una tercera punxada— a les persones amb la pauta completa de la immunització. Els estudis que tenen fins ara mostren que sis mesos després de rebre el vaccí, aquest continua essent efectiu, tot i que el percentatge ha baixat del 95% dels dos primers mesos al 80%.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Ho ha dit en una entrevista al diari 'El Mundo', en què, preguntat sobre les noves soques del virus, ha afirmat que, fins al moment, no han vist cap prova que les variants circulants provoquin una pèrdua de protecció del seu vaccí. Per això ha predit que la pandèmia «serà totalment controlable». La tecnologia d'ARN missatger, ha indicat, permet adaptar la vacuna «molt ràpidament» a les variants. «Crec que això serà com la grip», ha dit.

Increment «dràstic» de les dosis de vacuna a la Unió Europea en les pròximes setmanes

Albert Bourla ha previst un augment «dràstic» de les dosis del seu vaccí que arribaran a la Unió Europea en les pròximes setmanes. El president de Pfizer ha destacat el ritme de producció de les seves fàbriques i el fet que, al contrari que altres empreses com AstraZeneca o Janssen, no han tingut entrebancs. Davant dels problemes de subministrament que hi ha hagut, s'ha mostrat convençut que en un parell de mesos «els volums ja no seran un problema. Les quantitats seran suficients».

En aquest sentit, ha considerat realista la previsió de tornar a la vida prepandèmia durant la tardor, posant com a exemple el cas d'Israel. El president de la multinacional nord-americana ha revelat que parla sovint amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen. «No he vist mai una dirigent que conegui tants detalls sobre la Covid-19», ha afirmat. També ha indicat que parla amb caps d'Estat i de govern, i que sempre està «obert» a explicar-los la situació.

Finalment, sobre la polèmica al voltant de si caldria alliberar patents perquè la vacuna arribi als països pobres més ràpidament, Bourla ha afirmat que la vacuna de Pfizer es ven a un preu «molt raonable» als països de rendes altes, a meitat de preu als països de renda mitjana i a preu de cost als països de renda baixa.