Els grups escolars confinats segueixen baixant però es manté el tancament de quatre centres educatius

Actualment hi ha 34.623 persones de l'àmbit educatiu en quarantena

Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona
Actualment hi ha quatre centres educatius a Catalunya tancats totalment a causa de positius per la Covid-19. | ACN

Notícies positives en l'àmbit escolar de Catalunya en relació amb la pandèmia de coronavirus. El nombre de grups escolars confinats per un positiu de Covid-19 ha baixat fins als 1.458, 113 menys que aquest dilluns, acumulant una setmana de descens. Segons les dades del Departament d'Educació, els grups confinats actualment suposen el 2,02% del total. Així mateix, hi ha 34.623 persones confinades, 2.628 menys que en el balanç anterior. D'aquestes, 32.944 són alumnes, 1.612 docents i personal d'administració i serveis i 67 personal extern.

Segons el balanç del Departament d'Educació, en els darrers deu dies s'han confirmat 3.509 positius, 3.204 entre alumnat, 280 entre docents i personal d'administració i 25 entre personal extern. Els positius acumulats declarats des que es va iniciar el curs escolar sumen 26.842, 174 més que en el balanç anterior.

Actualment hi ha quatre centres completament tancats a Catalunya. Es tracta de l'escola de Les Avellanes — ZER Montsec de les Avellanes i Santa Linya, a la comarca de la Noguera; l'escola bressol municipal de Llívia de Lleida, a la comarca del Segrià; la llar d'infants Ding-Dong de Tivissa, a la Ribera d'Ebre; i l'escola del Montgoi — ZER Poblet de Vilaverd, a la comarca de la Conca de Barberà, que va sumar-se aquest dilluns als centres educatius tancats.

Cribratges a les escoles de Tortosa

A finals de la passada setmana es van fer públics els resultats dels cribratges efectuats pel Departament de Salut a setze centres educatius de Tortosa, que van detectar un 3,23% de casos positius per Covid-19, concretament, 212 de les 6.652 proves efectuades al llarg del mes d'octubre i a principis de novembre. Tot i que un terç dels centres no arribava al 2% d'afectació, tres casos van superar el 10%, fet que va impulsar actuacions concretes per actuar sobre alguns dels focus.

Segons la gerent de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, el cribratge ha servit, principalment, per «detectar asimptomàtics i reduir el risc de propagació als centres educatius». Segons ha dit, aquestes proves massives no es continuaran realitzant en les pròximes setmanes, ja que en l'actual situació epidemiològica, «en fase de mitigació», es desaconsella.


Comentaris

envia el comentari