Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diversos alumnes entrant a l'escola Sant Pau de Figueres aquest 11 de gener del 2021

La Covid-19 no dona treva a les escoles: continuen pujant els grups confinats

Hi ha tres centres tancats i en els últims deu dies s'han registrat 2.433 casos positius

Diversos alumnes entrant a l'escola Sant Pau de Figueres aquest 11 de gener del 2021
Els grups escolars confinats a Catalunya han tornat a incrementar-se en les darreres 24 hores. | ACN

Aquest divendres tornen a pujar els grups escolars confinats per Covid-19 a Catalunya, arribant el total fins als 1.129, 78 més que en el darrer balanç, segons les dades que ha fet públic el Departament d'Educació. Aquestes xifres representen l'1,57% dels aproximadament 72.000 grups. Així mateix, hi ha 27.697 persones confinades, 1.754 més que en el darrer balanç: 26.284 alumnes (+1.703), 1.341 docents i personal d'administració i serveis (+61) i 72 de personal extern (-10).

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Els positius acumulats des que va iniciar-se el curs escolar són 55.705, 320 més que en el balanç anterior. En els darrers dies, s'han registrat 2.433 positius als centres educatius, mentre que hi ha tres centres educatius tancats, que representen el 0,06% del total. A més, hi ha 665 centres amb algun grup confinat, el 13,03% del total de 5.104 centres. Els tres centres escolars tancats a Catalunya són la Llar d'Infants Sant Iscle-Santa Victòria, a Vidreres, a la comarca de la Selva, la Llar d'Infants privada TIC-TAC de Lleida i la Llar d'Infants de Benavent de Segrià.

Tot i l'increment de la incidència del coronavirus a les escoles en els tres darrers dies, cal destacar que les xifres són molt millors que fa un mes, quan es va arribar a 2.689 grups escolars confinats i prop de 65.000 persones vinculades a la comunitat educativa confinades. Ara, el descens que havia deixat els grups confinats per sota del miler s'ha aturat i s'està produint un increment, coincidint amb l'expansió de la soca britànica a Catalunya.

El Procicat aprova la recuperació de les colònies escolars

També en l'àmbit educatiu, cal destacar que aquest divendres el Procicat ha flexibilitzat mesures en dues qüestions. D'una banda, s'ha aprovat la recuperació de les colònies escolars mantenint el grup bombolla. Així mateix, també està previst que els alumnes de segon curs d'universitat puguin tornar a les classes presencials a partir del 8 de març.

Aquestes han estat les dues restriccions que ha aixecat el Govern a partir del pròxim dilluns, 1 de març, amb una vigència de set dies.