Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la presidenta del grup de Catalunya-En Comú Podem, Jèssica Albiach, en roda de premsa al Parlament

La petició sobre Vox que ha llençat Albiach a la resta de partits del Parlament

La líder dels comuns els ha enviat una carta per abordar com evitar que l'extrema dreta «instrumentalitzi» la cambra

Imatge de la presidenta del grup de Catalunya-En Comú Podem, Jèssica Albiach, en roda de premsa al Parlament
Jéssica Albiach és la líder de Catalunya En Comú Podem. | ACN

La presidenta del grup parlamentari d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha emplaçat la resta de grups a una reunió el més aviat possible per a acordar una estratègia conjunta davant la presència de Vox al Parlament. En una carta que els ha enviat aquest dijous a la tarda, Albiach apunta que és «imprescindible abordar de forma unitària l'estratègia a seguir al Parlament davant l'extrema dreta, sense que es converteixi en un element de confrontació política».

«És un deure de les forces polítiques democràtiques realitzar totes les actuacions necessàries per evitar que l'extrema dreta instrumentalitzi el Parlament com espai per amplificar i normalitzar el seu missatge d'odi», els escriu Albiach.

En Comú Podem augmenta la pressió contra Vox

La presidenta d'En Comú Podem valora positivament les propostes que s'han plantejat des de diferents grups en les negociacions posteriors al 14-F per fer front a Vox. Albiach recorda que per primer cop al Parlament hi haurà un grup parlamentari d'extrema dreta que té posicionaments «antidemocràtics, basats en valors autoritaris, masclistes, homòfobs, racistes i contraris als drets humans».

El PSC va proposar dimecres que els partits es coordinin per «barrar el pas» a Vox i evitar que tingui representació en òrgans del Parlament, com la Mesa o les meses de les comissions. La iniciativa dels de Salvador Illa repassa ens per ens on hi ha la possibilitat que els grups puguin excloure els diputats d'ultradreta i on no.

També suggereixen que els grups que subscriguin l'estratègia no signin cap iniciativa conjunta amb Vox i que els diputats evitin interpel·lar als d'ultradreta per no ampliar-los el temps d'intervenció, gràcies a un torn d'al·lusions. Els socialistes van fer pública la seva proposta precisament en el marc d'una reunió amb els comuns, i pensen sotmetre-la a debat amb la resta de grups.

En Comú Podem designa David Cid com a portaveu del grup al Parlament

En un altre ordre de coses, el grup parlamentari d'En Comú Podem ha designat aquest dijous al matí el diputat electe David Cid com a portaveu al Parlament. En els darrers anys de la legislatura passada, aquest càrrec requeia en Susanna Segovia, que ara passarà a ser portaveu adjunta. També assumirà aquest càrrec el diputat electe Lucas Ferro. Fins ara, la portaveu adjunta de CatECP havia estat Marta Ribas, que no va repetir a la candidatura dels comuns per al 14-F després d'haver estat parlamentària durant vuit anys.