Pla obert on es poden veure diversos alumnes a l'escola en una aula fent activitats

El darrer balanç escolar registra 3.500 grups confinats, 86.000 persones en quarantena i tres centres tancats

En les últims deu dies s'han detectat prop de 7.000 nous casos positius

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de Covid-19 és de 3.504, nou més que els declarats aquest divendres, segons dades actualitzades del Departament d'Educació publicades avui. Això suposa el 4,87% del total. En total, hi ha 85.994 persones confinades, 440 més que en el balanç anterior. D'aquestes, 81.920 són alumnes, 3.896 docents i personal d'administració i serveis i 178 personal extern.

En els darrers 10 dies s'han confirmat 6.900 nous casos positius de coronavirus, dels quals 6.179 entre alumnat, 647 entre docents i personal d'administració i 74 entre personal extern. Els positius acumulats des de l'inici del curs escolar són 17.244, 723 més que en el balanç anterior. Així mateix, hi ha tres centres tancats completament a Catalunya a la Palma d'Ebre, Sant Martí de Riucorb i Maldà.

En concret, els centres educatius que, ara com ara, estan tancats a Catalunya són l'Escola 1 d'Abril a La Palma d'Ebre, l'Escola El Tallat a Sant Martí de Riucorb , així com l'Escola Maldanell de Maldà.

Noves mesures a les escoles a partir de dilluns

Les noves mesures restrictives aprovades pel Govern per a l'Educació s'aplicaran des de dilluns, segons ha explicat el conseller del ram, Josep Bargalló. El titular de la cartera d'ensenyament ha subratllat que per a l'executiu català és «primordial mantenir i preservar» el dret a l'educació de l'alumnat, i ha afegit que les restriccions pel que fa a l'ensenyament reglat afecten només els estudis postobligatoris. «Infantil, primària i ESO no tenen cap modificació. Continuen igual, sense cap canvi», ha assenyalat el conseller.

En canvi, Batxillerat, FP i els ensenyaments de caràcter especial «han de tendir a reduir la presencialitat». La intenció del Govern és allargar les classes telemàtiques de la postobligatòria tot el trimestre. Bargalló ha puntualitzat que l'ensenyament telemàtic a l'etapa postobligatòria «no és nou» aquest curs, i ha afirmat que fins ara ja en feien un 10% dels centres de Batxillerat, un 20% dels d'FP i «gairebé la totalitat dels centres d'ensenyament de caràcter especial, com els d'idiomes i arts, per exemple».