El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i Fernando Simón en una roda de premsa a la Moncloa

Els contagis s'estabilitzen a Espanya amb 12.423 nous positius de Covid-19 aquest dijous

Pel que fa a les defuncions, Sanitat ha informat de 126 morts més

El ministeri de Sanitat ha compartit el balanç diari de la pandèmia de Covid-19 a Espanya, i la bona notícia és que la corba de contagis s'ha estabilitzat. Respecte del balanç de dimecres, Sanitat ha informat de 12.423 nous positius confirmats, dels quals 5.585 en les últimes 24 hores, així com un total de 126 morts. Aquesta última xifra és superior a la d'ahir, quan es van registrar 76 morts. 

Pel que fa a Catalunya, en les últimes 24 hores s’han diagnosticat 179 nous casos en el territori, situant-se la xifra total en 152.154 positius. Els últims set dies Catalunya ha notificat 7.692 nous positius, mentre que en els últims 14 dies han anunciat 14.942 contagiats.

Puja el risc de rebrot a Catalunya 

Per la seva banda, el risc de rebrot per covid-19 a Catalunya segueix pujant i ja arriba als 243,63 punts, que suposen un risc molt alt, amb un creixement en 24 hores de nou punts.

La taxa de transmissió o velocitat de contagi, l'Rt, també creix i passa d'1,21 a l'1,24. Segons les dades de Salut, en les últimes 24 hores s'han declarat 1.373 nous casos confirmats per prova PCR, arribant als 151.120 des de l'inici de la pandèmia. També s'ha informat de 12 noves morts, amb un total de 13.437.

La meitat del casos detectats a Catalunya són asimptomàtics

Un de cada dos casos de coronavirus que es detecten a Catalunya actualment no tenen símptomes de la malaltia covid-19, ha indicat aquest dijous el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha explicat que s'estan detectant gràcies als cribratges i a les proves als contactes estrets.

El coordinador de la unitat de la covid-19, Jacobo Mendioroz, ha afirmat que és «molt important» conscienciar-se que es pot transmetre la malaltia encara que no se'n tingui cap símptoma. Sobre tècniques diagnòstiques, es preveu que els tests ràpids d'antigen es comencin a distribuir abans de dues setmanes. De moment s'utilitzaran en centres sanitaris com hospitals que no tinguin laboratori de PCR en persones simptomàtiques o contactes.