Un professional sanitari pren la temperatura a una dona abans de realitzar la prova PCR

Es disparen els contagis de Covid-19 a Catalunya: 1.480 en tan sols un dia

La pandèmia segueix avançant per tot el territori

Catalunya ha registrat un augment de 1.480 nous casos de covid-19 confirmats per PCR, més del doble dels informats dimecres, elevant la xifra total als 111.641, segons l'últim balanç del Departament de Salut.

Pel que fa a les defuncions, Salut notifica sis noves defuncions respecte al balanç d'ahir. Així, des de l'inici de la pandèmia han mort 13.051 persones a Catalunya a conseqüència de la Covid-19. 7.894 en hospital o centre sociosanitari -on s'han sumat aquest dijous un gruix dels quals no eren classificables-, 4.167 en residència, 829 en domicili i 161 que no són classificables per falta d'informació.

S'eleva el risc de rebrot però descendeix la propagació del virus

Pel que fa als pacients ingressats actualment, la xifra se situa en 684, la qual cosa suposa un descens de 36 respecte al dimecres. Un total de 126 pacients es troben ingressats en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI), dues més que en el balanç anterior. En les residències d'ancians hi ha hagut fins ara 17.513 persones que han donat positiu, de les quals 6.443 han mort i 29 es troben actualment ingressades.

El risc de rebrot es manté en 186,05, un punt més que dimecres, mentre que la velocitat de propagació del virus (Rt) baixa lleugerament, d'1,01 a 1.

Resultats dels cribratges massius a Vic

Tot i que Salvador Illa ha descartat un confinament general, la mesura de detecció de casos a Catalunya està sent els diferents cribratges massius que s’estan fent als municipis i pobles més afectats. Una de les últimes proves massives va tenir lloc al barri del Remei de Vic. Un total de 994 persones van participar en el cribratge realitzat al barri de la capital d’Osona, de les quals 56 han donat positiu en la covid-19, cosa que representa un 5,6% del total de proves PCR fetes.

Les PCR es van fer de dimecres a divendres, voluntàriament, als veïns d'entre 15 i 45 anys. L'estudi es va fer arran d'un evident un increment de la incidència de casos. El barri del Remei pertany a l'ABS Vic-Sud on des de l'1 fins al 20 d'agost es van concentrar bona part dels positius detectats a tota la capital d'Osona. Concretament, a Vic-Sud van registrar-se 83 positius de les 1.400 proves fetes mentre que a l'ABS de Vic-Sud la xifra era de 39, sumant un total de 122 casos.