L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant una roda de premsa el 26 d'agost de 2020

Colau realitzarà un requeriment a Agbar perquè retorni als usuaris l'augment de la factura de l'aigua

L'increment de l'impost ha aixecat moltes crítiques

Aquests darrers dies els ciutadans de Barcelona han mostrat el seu rebuig davant l'augment de la factura de l'aigua. Les xarxes socials han bullit amb l'increment del preu del cost. Doncs bé, aquest matí l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) requerirà, per decret, a Agbar que retorni als usuaris els augments en consum d'aigua cobrat al setembre.

«Es tracta de requerir que proactivament Agbar retorni en els següents rebuts que suposo que es la forma més practica i adequada aquests augments totalment desproporcionats i fora de lloc que s'han fet a les llars», ha declarat Colau en una entrevista a TV3.

«Es podia fer de dues maneres i han triat la que més els beneficia»

Ada Colau ha carregat durament contra Agbar per negar en públic l'error de facturació i reconèixer-lo en privat. «Es podia fer de dues maneres i han triat la que més els beneficia», ha lamentat l'alcaldessa de Barcelona, qui ha defensat que enlloc de cobrar tot l'import pendent de la factura, es podria haver prorretejat. Segons Colau, si se segueix aquesta facturació «els més perjudicats són les famílies vulnerables». Per aquest motiu, es realitzarà el decret per demanar que es retornin els imports.

Pel que fa a la nova taxa de residus, que també s'ha vist reflectida en un augment de les factures de l'aigua de Barcelona, Colau ha assegurat que «no té marxa enrere». En aquest sentit, ha indicat que l'impost de la recollida de residus és una exigència de la Unió Europea i que «feia molt temps que s'havia d'aprovar». D'altra banda, també ha explicat que és correcte que es cobri amb el rebut de l'aigua perquè segons els tècnics municipals «és la manera més equitativa d'identificar consums i la generació de residus».