Diversos nens a l'entrada d'un centre escolar amb les seves motxilles a Figueres

Catalunya suma 930 grups escolars confinats amb dos centres tancats per la Covid-19

El departament d'Educació també ha comunicat 1.250 persones aïllades més, que donen una xifra total de 22.222 persones

Els grups escolars confinats per covid-19 són 930, 56 més que en el darrer balanç, segons dades del Departament d'Educació. Representen l'1,29% dels aproximadament 72.000 grups. Hi ha 22.222 persones confinades, 1.250 més que en el darrer balanç: 21.105 alumnes (+1.198), 1.035 docents i personal d'administració i serveis (+52) i 82 de personal extern (ídem).

Els positius acumulats són 61.258, 277 més que en el balanç anterior. Es registren 1.976 positius als centres educatius en els darrers deu dies. Hi ha dos centres tancats, que representa un 0,04% del total. A més, hi ha 603 centres amb algun grup confinat, l'11,81% dels 5.104 centres. Els dos centres tancats són la llar d'infants de Lavern, a Subirats (Alt Penedès) i la llar d'infants Els Tabolets d'Aitona (Segrià).

Un miler d'alumnes participen en el projecte Galacticurs a Lleida

Un miler d'alumnes participen aquests dies als tallers del Galacticurs, el projecte pedagògic de la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent Galacticat, que aquest curs arribarà als centres educatius de cinc comarques lleidatanes. El cerverí Jordi Boquet, recentment guardonat amb el premi Gaudí pel seu curtmetratge 'Ni oblit ni perdó', és aquests dies el professor de luxe de la 3a edició del Galacticurs.

Entre aquest dimecres i fins divendres, imparteix un taller de narrativa audiovisual de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) als alumnes de 5è i 6è de l'escola Macià Companys d'Agramunt (Urgell). El taller és presencial, però també s'estan fent tallers en línia perquè el cinema pugui arribar a més escoles.

Alumnes de les comarques del Segrià, Urgell, Pallars Jussà, Pla d'Urgell i Segarra aprenen cinema durant el curs escolar de la mà del Galacticat, la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent. De totes maneres, es preveu doblar el nombre d'alumnes, ja que segueixen obertes les inscripcions per a les escoles que s'hi vulguin incorporar.

Es tracta de tallers amb diferents temàtiques i formats adreçats a estudiants d'entre 3 i 18 anys que participen en el marc del projecte pedagògic que amb el nom de Galacticurs porta el cinema als centres educatius de Primària i Secundària. La mostra Galacticat, organitzat per l'associació Galacticat i el Circuit Urgellenc amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tàrrega, tindrà lloc aquest any del 23 al 29 d'agost a Tàrrega en format híbrid, tant en línia com de forma presencial. El certamen ajornar l'edició de l'any per la pandèmia de la covid-19.