L'espai d'exposició de firaReus ple de cotxes

L'ExpoFira Km0 tanca portes igualant les xifres previstes

S'ha superat el nombre de visitants previstos i les xifres de vendes s'han quedat molt a prop de les que s'esperaven

Gairebé 300 cotxes venuts en quatre dies. És el balanç de l'ExpoFira Km0 de Reus que diumenge va tancar les portes. Són xifres que permeten afirmar a la seva organització que «s'han complert les expectatives». Durant la inauguració es va recordar que l'ant passat s'havien venut uns 350 vehicles.

El que sí que s'ha superat és el nombre de visitants, que s'havien previst entre 4.000 i 5.000 persones i han arribat fins als 6.000. La situació de pandèmia no ha perjudicat gaire aquest sector del mercat automobilístic. Segons dijous passat exposava el portaveu de la fira, Anton Ferrater, es tracta d'un sector que està en alça.

Es tracta de vehicles que no tenen més de 2.500 quilòmetres i dos anys d'antiguitat com a màxim. Segons subratllava Ferrater, la majoria dels cotxes que s'exposaven a firaReus tenien un any o un any i escaig.  L'estalvi econòmic pot arribar, en alguns casos, al 40% segons dades de la fira.

Aquesta diferència fa que hagi perdut pes el fet de poder estrenar un cotxe nou de trinca. En el cas dels vehicles quilòmetre zero i gerència, el poc quilometratge i el poc ús que han tingut en són un atractiu. Pel que fa a la fira, l'organitza Nima Grup d'Automoció, que considera que s'està consolidant.

Era el primer any que se celebrava al juny, però tot i la situació afegida de pandèmia, ha deixat un bon balanç. Ferrater augurava, dijous passat, que precisament l'inici de l'obertura de les restruccions, podria ser positiu per als expositors. Amb el relaxament de les mesures i amb la sensació que es comença a sortir de la situació, les famílies poden recuperar accions que haguessin aturat, com canviar-se el cotxe.

El balanç d'enguany ha sigut positiu, i suficient per assegurar que l'any vinent, l'ExpoFira Km0 tornarà a firaReus. Anton Ferrater recorda que serà la cinquena edició i que «la volem fer grossa». A hores d'ara es desconeix si es repetiran les dates d'aquest 2021, o es tornarà a organitzar la fira a principis d'any. El 2020, de fet, es va celebrar una setmana abans de l'arribada de la pandèmia i del primer confinament.