Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del fang caigut a Gavà

La pluja taca tot Catalunya de fang i deixa més de 70 l/m² a Girona

L’aigua ha caigut especialment a la Costa Brava, mentre que el temporal de mar ha afectat tota la costa catalana. Cotxes, roba estesa i terrasses han quedat ben bruts pel fang
Imatge del fang caigut a Gavà
La pluja de fang ho ha deixat tot ben brut | Xavi Cabo

 

La Setmana Santa ha acabat amb un temps ben mogut en què hem tingut una mica de tot. Una dinàmica típicament primaveral amb molta inestabilitat, ja que ha plogut, hi ha hagut llamps i trons i un fort temporal marítim que ha fet desaparèixer algunes platges. Però unes de les coses que més han molestat a la gent han estat, sens dubte, el vent i la pluja de fang que ho ha deixat tot ben brut.

Roba estesa, cotxes, motos, terrasses, carrers... tot ha quedat embrutat per la gran quantitat de fang que ha deixat una aigua que ha caigut especialment amb ganes a les comarques de Girona. De fet, a la Costa Brava s’han arribat a superar els 70 l/m² en les últimes hores, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, que ha quedat força deslluïda durant el matí a molts punts per l’aigua.

La pluja de fang ha estat fruit d’una combinació de factors. En altura, els vents han arrossegat pols en suspensió del nord d’Àfrica i, a més, hi havia molta contaminació i brutícia acumulada en l’ambient aquests últims dies. Tot plegat ha fet que, al ploure, aquestes restes es veiessin arrossegades per l’aigua fins al terra, deixant-ho tot ben brut. Aquestes són algunes de les imatges que ens deixa el fang i el temporal de pluja i mala mar:

El fang ha embrutat tot el mobiliari que hi havia a l'exterior
El fang ha embrutat tot el mobiliari que hi havia a l'exterior | Catalunya Méteo

 

Més de 70 l/m² a la Costa Brava

Les precipitacions de les últimes 24 hores han afectat bàsicament les comarques de Girona, on s’han superat els 70 l/m² en algunes ocasions. Els registres més importants els trobem a la Costa Brava, ja que a Torroella de Fluvià, a l’Alt Empordà, han caigut 74 l/m². Unes quantitats importants que ni molt menys s’han vist a la resta de Catalunya, on la majoria de xàfecs han estat dispersos i febles.

De fet, hi ha llocs on, apart de la regada de la nit de dissabte a diumenge, gairebé no hi ha plogut, mentre que en altres zones s’han acumulat entre 1 i 12 l/m² en la majoria dels casos.  Aquestes són les dades més importants de pluja acumulades en les últimes hores a les comarques de Girona:

asd
 
 

Un Sant Jordi de temps molt insegur

La Diada de Sant Jordi ha començat amb xàfecs a molts punts de Barcelona, Girona i al Pirineu, mentre que a la resta, malgrat els núvols, hi ha precipitat ben poc. Tot plegat ha deslluït força la primera meitat de la gran jornada dels roses i les llibres. No obstant, les previsions indiquen que les clarianes guanyaran terreny, tot i que a la tarda pot ploure encara a molts punts del nord amb alguna tempesta, especialment a l’interior de Girona, nord de la Catalunya Central i Pirineu. Consulta aquí la previsió completa per la Diada de Sant Jordi.