Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un edifici mig destruït pel terratrèmol de dilluns a les Filipines

Pugen a 16 els morts pel fort terratrèmol de 6,3 a les Filipines

El moviment de terres va tenir lloc dilluns a prop de la capital del país, Manila. Aquest dimarts hi ha hagut un altre sisme a la regió central de l’arxipèlag sense conèixer encara danys

Imatge d'un edifici mig destruït pel terratrèmol de dilluns a les Filipines
Imatge d'un edifici mig destruït pel terratrèmol de dilluns a les Filipines | Twitter

 

 

El fort terratrèmol de 6,3 graus a l’escala de Richter que va fer tremolar les Filipines aquest Dilluns de Pasqua ja ha causat almenys 16 morts, segons l’últim balanç fet per les autoritats. Les tasques de rescat segueixen endavant, sobretot per localitzar a les 14 persones encara desaparegudes, la majoria en atrapades en l'esfondrament d'un supermercat. També hi ha 81 ferits. El sisme va tenir lloc a la zona centre del país, inclosa la seva capital, Manila, on es van registrar importants danys materials en edificis i instal·lacions.

«Fins ara s’han comptabilitzat 11 víctimes, però encara estem rebent informació d’altres parts de la província», assegura Lilia Pineda, governadora de la província de Pampanga. El sisme es va situar a uns 60 quilòmetres al nord-est de Manila i a 40 quilòmetres de profunditat. L’aeroport Internacional de Clark ha hagut de suspendre la seva activitat durant almenys 24 hores, ja que hi ha importants danys a les parets i sostres de les instal·lacions aeroportuàries.

El terratrèmol ha provocat escenes de pànic a la mateixa capital de Manila, on els grans edificis d’oficines han patit danys i s’han hagut d’evacuar, tot i que no hi consten víctimes. El moviment de terres ha deixat imatges impactants, com ara la gran cascada d’aigua caient d’un gratacels  després que es trenqués una piscina d’un àtic:

Un altre fort terratrèmol al centre del país

Un altre terratrèmol de 6,6 graus ha tornat a fer tremolar les Filipines aquest dimarts. En aquest cas, el sisme s’ha registrat a 70 quilòmetres de profunditat a 8,4 quilòmetres a l’est de Paranas, a l’illa de Samar, a uns 219 al nord-est de la turística ciutat de Cebú, segons informa el Servei Geològic dels Estats Units. Per ara, no consten danys ni víctimes.  Les Filipines es troben dins del conegut com ‘Anell de Foc’ del Pacífic., zona de forta activitat sísmica.