Imatge panoràmica del Monestir de Montserrat amb les muntanyes de fons

La pluja rega el nord de Catalunya amb alguna calamarsada després de la llarga sequera

Els ruixats i tempestes han caigut principalment al Pirineu, Prepirineu, comarques de Girona i nord de Barcelona. Dimecres es repetiran les precipitacions i a més llocs

Les previsions no han fallat i aquest dimarts a partir del migdia les nuvolades han crescut amb ganes i han deixat ruixats i tempestes a diverses comarques, especialment al Pirineu, Prepirineu, nord de Barcelona i comarques de Girona. S’han recollit fins a gairebé 40 l/m² allà on ha plogut més i han caigut algunes calamarsades puntuals. Una regada que ha trencat la ratxa de molt temps sense pluja, que en alguns llocs arribava als 60 dies consecutius.

Les tempestes més fortes s’han localitzat sobretot al voltant del Montseny i al Pirineu, però a la ciutat de Vic, per exemple, també han caigut grans de calamarsa. L’aigua ha estat força extensa i de forma més aviat feble a les comarques de Girona, mentre que també han caigut alguns xàfecs a punts del prelitoral. Pràcticament no hi ha hagut incidències, però hi ha hagut retards de fins a 30 minuts a la la línia R3 de Rodalies per problemes derivats de la tempesta entre Balenyà i Vic, a Osona.  La neu ha baixat de cota i ha emblanquinat les parts altes del Pirineu. Aquestes són algunes de les imatges que ens deixa la jornada:

Fins a 20 l/m² en alguns punts

Les dades més important han estat els 39 l/m² de Tona, a Osona, on una tempesta s’hi ha quedat encallada durant força estona, i els 20 l/m² de Molló, al Ripollès. En general, però, la majoria de registres s’han mogut entre els 5 i els 15 l/m². Aquest és el llistat de les precipitacions més destacades del dia:

  • Tona: 39 l/m²
  • Molló: 20 l/m²
  • Sant Gregori: 18 l/m²
  • Anglès: 17 l/m²
  • Taradell: 16 l/m²
  • Gurb: 12 l/m²
  • Girona: 10 l/m²
  • Núria: 9 l/m²
  • Bonaigua: 7 l/m²
  • Boadella: 6 l/m²

Els xàfecs es mantenen les fins dimecres

De cara a les properes hores, encara cauran precipitacions en alguns punts de Girona i del Pirineu, sense descartar-ne a més punts. Dimecres la notícia serà la nevada que baixarà de cota al Pirineu, Prepirineu i interior nord-est, fins als 700 metres a última hora. I és que els ruixats tornaran demà, sobretot a la tarda, a Girona, litoral i prelitoral de Barcelona i Pirineu, principalment, sense descartar-los a més punts, especialment de la costa. Temperatures clarament avall a la meitat nord. Llegeix aquí la previsió completa per aquest dimecres.