Imatge de pluja caient

Dimecres amb ruixats a diverses comarques, més fred i cota de neu caient en picat

Les precipitacions cauran especialment al Pirineu i comarques de Barcelona i Girona, on estarà més ennuvolat. La nevada pot baixar fins els 700 metres al final del dia

Després d’un dimarts marcat pels xàfecs de tarda extensos a moltes zones de muntanya i del nord-est, aquest dimecres ens creua un front fred que farà que sobretot notem una baixada de les temperatures, especialment a partir del migdia, mentre que els ruixats continuaran caient al nord i est de Catalunya amb una cota de neu que caurà en picat.

Aquest dimarts els xàfecs han caigut especialment al nord de Catalunya, així com a punts del prelitoral. Alguna tempesta ha estat forta de forma local en algunes zones d'Osona, el Vallès Oriental, el Pirineu i comarques gironines, amb alguna calamarsada puntual. S'han recollit fins a 39 l/m² a Tona, a Osona, com a dada més important. Una bona regada que dimecres es pot repetir a més zones. A més, la neu ha baixat de cota al Pirineu i ha tornat a emblanquinar moltes muntanyes. Podeu consultar el balanç de les pluges de dimarts en aquest enllaç.

La nuvolositat serà força abundant dimecres en conjunt, si bé a la tarda es trencarà més per Lleida i Tarragona. Els núvols seran més presents al Pirineu, Girona i Barcelona, on al llarg de tot el dia hi poden caure ruixats, també alguns a la resta del litoral i prelitoral. Els més importants ho faran al nord-est a la tarda amb alguna tempesta  acompanyada de calamarsa o pedra.

Pel que fa al vent, bufarà amb ganes de mestral i ponent a les comarques de Tarragona i Lleida, així com a punta del centre i sud de la Catalunya Central. Alguna ràfega pot ser forta. Al nord de l’Alt Empordà també bufarà la tramuntana.

La neu baixarà fins els 700 metres

La baixada de les temperatures també farà caure en picat la cota de neu al nord de Catalunya. De fet, les precipitacions passaran de ser en forma de neu a 1.600 metres al matí a desplomar-se fins els 700 metres a última hora de la jornada al Pirineu i a l’interior del nord-est.  No seria gens estrany veure nevar dimecres al vespre al Montseny, Ripollès, Garrotxa o a l’Albera.

Temperatures cap avall

Els propers dies tindrem un repunt de l’ambient d’hivern  i aquest dimecres ja ho notarem amb una baixada de les temperatures que serà més evident al nord de Catalunya. La majoria de màximes es mouran entre els 12º i 17º, tot i que a les comarques del sud de Tarragona encara es situaran entre els 15º i 20º.

El fred serà més viu al Prepirineu i a les comarques de Girona i nord de Barcelona, on les màximes es quedaran entre 10º i 15º tan sols, mentre que al Pirineu tan sols s’assoliran de 8º a 13º. En aquests punts, l’ambient primaveral desapareixerà per complet. Les mínimes també baixaran i moltes es donaran al final del dia. 

Nova regada entre divendres i dissabte

De cara als propers dies, el temps seguirà ben mogut. Tindrem una pausa dijous, però entre divendres i dissabte arriba un nou sistema frontal que ens podria portar pluges a gran part de Catalunya. Les temperatures es mantindran força a ratlla i això farà que la cota de neu també es mantingui baixa al Pirineu. Una situació que haurem d’anar seguint amb molta atenció.