Fotografia de la ciutat de Barcelona

'Ovnew', el nou restaurant sensorial a la cúpula panoràmica de l'Hesperia Tower de l'Hospitalet

Ofereix un viatge gastronòmic pels cinc continents a més de 100 metres d'altura| El seu antecessor, el luxós restaurant giratori del xef amb estrella Santi Santamaria, va tancar amb números vermells

L'hotel Hesperia Tower ha tret la pols a la seva planta 29 per oferir una experiència neurogastronòmica i sensorial  a més de 100 metres d'altura als paladars més exigents. La cúpula panoràmica de l'allotjament de cinc estrelles de l'Hospitalet de Llobregat té nou inquilí i, a més, molt temptador per als comensals que gaudeixen de menjar més enllà de cobrir la gana. 

L'hotel ha reobert les portes del seu curiós espai en forma d'ovni amb vistes per estrenar 'Ovnew', un restaurant de luxe amb àpats a partir de 160 euros per comensal i una opció de maridatges per 65 euros. Dues hores d'experiència saborosa amb música i efectes visuals que pretenen transportar el comensal a una altra galàxia. Dos xefs reconeguts a Barcelona aposten pel nou art culinari basat en els sentits, la neurogastronomia, plantejant un viatge pels plats més exquisits dels cinc continents


El nuevo restaurante del hotel Hesperia Tower, 'Ovnew'

El restaurant posarà a prova la seva rendibilitat després que el seu antecessor, el bufet del conegut xef amb estrella Santi Santamaria, fes aigües. Tot i que es presentarà públicament en les pròximes setmanes, ja hi ha qui n'ha fet el tastet i, de moment, segons les opinions a TripAdvisor, les expectatives són bones. «Aconsegueixen unir art, música, tecnologia, 'perfomance' i alta gastronomia, tot d'altíssim nivell», explica un usuari a TripAdvisor. «Segresten els sentits des que surts de l'ascensor, en una experiència gastronòmica immersiva impressionant», explica un altre. 

El seu antecessor, el restaurant giratori 'Evo', va tancar portes el 2012, sis anys després de la seva obertura, per caure en números vermells, aproximadament un any després que Santamaria, xef al capdavant de l'espai, perdés la vida a Singapur. Ara l''Ovnew' obre de dimecres a diumenge a partir de les 21.00 hores i sota reserva, de la mà de 'partners' com Coca-Cola, Codorniu, Mahou-San Miguel i l'empresa d'il·luminació Protopíxel. 

Els dos xefs al capdavant, d'uns baixos a les altures de l'Hesperia

La companyia hotelera de la família gallega Castro Sousa, al capdavant de  'Grupo Inversor Hesperia (GIH), ha apostat per dos cuiners de renom a Barcelona: Jon Giraldo i Jaime Lieberman. Els xefs, colombià i mexicà respectivament, ja s'havien associat el 2013 per tirar endavant un restaurant 'semiclandestí', l'Spoonik. L'èxit gastrosensorial els va portar a mudar-se a uns baixos al número 28 del carrer Bertran de Barcelona. Ara, s'embarquen en un nou projecte a les altures.

Volen «transformar l'espai en una galàxia el·líptica amb música ambiental, sons, colors i sensacions tàctils» que convidin els comensals a «experimentar la sinestèsia neurològica des d'un viatge holístic», segons expliquen a 'Crónica Global'.

Posaran a prova la seva rendibilitat

Després de la patacada del restaurant de Santamaria, el nou projecte haurà de lluitar contra la complicada situació geogràfica de l'hotel i la seva falta d'espai. Segons expliquen experts consultors del sector hoteler al mitjà citat, es tracta de «l'últim intent de rellançar l'Hesperia Tower, que sempre ha estat un llastre pel grup inversor», associat ara amb Hyatt.

Hyatt Hotels Corporation i Hesperia Hoteles van unir-se a principis de març, després que el grup hoteler dels gallecs Castro Sousa es desafiliés de NH Hotel Group el passat novembre i s'embarqués a la recerca d'un nou soci.