Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un cel amb mamatocúmuls a Olèrdola, Alt Penedès

Les tempestes d'aquesta tarda deixen fins a 10 l/m² amb alguns patacs d’aigua forts

Els xàfecs més importants han caigut a les comarques de Barcelona, especialment al litoral i prelitoral, amb una nova tarda de llamps i trons a l’Àrea Metropolitana de Barcelona

El temps primaveral no dona treva i aquest dimecres hem tingut una nova tarda de tempestes a moltes comarques. No han estat ni tan extenses ni tan intenses com les de dimarts, però en alguns casos els xàfecs han estat forts, sobretot a les comarques de Barcelona. En alguns punts s’han deixat escapar alguns grans de calamarsa i la majoria de registres s’han quedat per sota dels 10 l/m².

Les precipitacions han començat a primera hora de la tarda al Pirineu, Prepirineu i punts de muntanya de l’interior, d’on ràpidament s’han estès cap a més comarques. Els primers han caigut a punts del sud de Girona, i després han estat les comarques de Barcelona les que han vist ploure. De fet, hi ha hagut una nova tarda de llamps i trons a l’Àrea Metropolitana, tot i que l’aigua ha passat ràpid i ha tornat a sortir el sol. També han caigut alguns ruixats dispersos però intensos a punts de Ponent.

Ni molt menys les tempestes han deixat calamarsades i aiguats com els de dimarts, que van causar forts estralls, com ara problemes de circulació en vies com l’AP-7 i la C-17 a Osona, Vallès, Baix Llobregat i Alt Penedès per la presència de gel a la calçada. Avui dimecres, uns dels punts on les tempestes han estat més fortes són el Baix Llobregat, l’Alt Penedès i l’Anoia,  però sense incidències destacables. Al Maresme, l'arribada de la tempesta ha coincidit amb un terratrèmol de 2,6 que ha estat lleugerament percebut per alguns veïns. 

A més, la neu ha tornat a les cotes altes del Montseny  i ha deixat calabruixades per sota dels 1.400 metres. Aquestes són algunes de les imatges que ens han deixat els xàfecs d’aquesta tarda:

Menys de 10 l/m² i menys calamarsades

Les tempestes no han estat tan generoses com dimarts, però tot i així han regat força comarques, especialment de la meitat nord i de Barcelona. En general, la majoria de tamborinades han deixat menys de 10 l/m², ja que els xàfecs han estat més dispersos i han passat a gran velocitat.

No obstant, en algun punt del Pirineu, on hi ha precipitat de forma intermitent durant tot el dia i amb nevades a uns 1.400 metres, s’han assolit els 15 l/m² de forma local. Aquests són els registres de pluja més importants de la jornada:

 • Certascan: 14 l/m²
 • El Prat de Llobregat: 10 l/m²
 • La Granada: 7 l/m²
 • Vallromanes: 7 l/m²
 • Badalona: 5 l/m²
 • Vilanova del Vallès: 5 l/m²
 • Capellades: 4 l/m²
 • Calella: 4 l/m²
 • Barcelona: 3 l/m²
 • Parets del Vallès: 3 l/m²
 • Artès: 3 l/m²

Alguns xàfecs fins la nit però temps més tranquil dijous

Al llarg del vespre i fins la nit, encara poden caure alguns xàfecs i tempestes localment intensos en algunes comarques, especialment al centre, Camp de Tarragona, Ponent i Terres de l’Ebre. Acabaran desapareixent de matinada i aquest dijous la situació serà força més tranquil·la.  Al matí farà sol i a la tarda tornaran a créixer nuvolades, però tan sols s’esperen alguns ruixats molt més locals al nord-est i Pirineu. Temperatures cap amunt.