Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Un terratrèmol sacseja el Maresme aquest dimecres

El sisme, de 2,3 graus, no ha causat danys | Fa una setmana justa del terratrèmol de l’Alt Urgell que es va sentir a gran part de Catalunya

Pràcticament ningú va detectar el terratrèmol | Arxiu

 

La terra s’ha tornat a moure a Catalunya aquest dimecres, 10 d’abril. Aquesta vegada li ha tocat el rebre al Maresme, on un terratrèmol de 2,3 graus a l’escala de Richter ha tingut lloc a les 14:32h d’aquesta tarda i ha estat percebut de forma lleugera, tot i que no consten danys. L’epicentre ha tingut lloc davant de la costa. Tot plegat arriba just una setmana després de l’important sisme de 4,2 a l’Alt Urgell que es va deixar sentir a gran part de Catalunya.

Així ho informa l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), que explica que el sisme ha tingut lloc just davant de la costa del Maresme, molt a prop del municipi de Canet de Mar. El moviment de terres s’ha produït just arran de superfície, raó per la qual ha pogut ser percebut lleugerament per algunes persones.

 

El terratrèmol ha tingut lloc just davant de la costa del Maresme
El terratrèmol ha tingut lloc just davant de la costa del Maresme | IGN

 

Una setmana del terratrèmol que es va notar a gran part de Catalunya

Es dona la casualitat que avui fa just una setmana del terratrèmol de 4,2 graus que va tenir lloc dimecres passat al municipi de Ribera d’Urgellet, a la comarca de l’Alt Urgell, i que va ser percebut a gran part de Catalunya, incloent l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Camp de Tarragona. 

En aquella ocasió, la magnitud del sisme va ser molt més important i això va fer que moltes persones el notessin, especialment les que es trobaven a les plantes més elevades dels edificis. Molta gent explicava com es van moure durant uns segons els sofàs, les cadires, les taules, les televisions o les copes  de les vitrines a casa seva, així com mobiliari d’oficina.

Aquell sisme va tenir més d’un centenar de rèpliques, la majoria de les quals no van ser percebudes. No es descarta que el terratrèmol del Maresme s’hagi pogut percebre de forma molt local en poblacions de comarques properes, com ara el Vallès Oriental o la Selva.