Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Un terratrèmol de 4,3 graus sacseja gran part de Catalunya

L’epicentre s’ha localitzat a la Ribera d’Urgellet, a l’Alt Urgell, però la tremolor s’ha notat a Lleida, Barcelona i al Camp de Tarragona. Moltes persones l’han pogut sentir
El terratrèmol s'ha notat a gran part de Catalunya | Arxiu

 

Un terratrèmol de 4,3 graus a l’escala de Richter amb epicentre al municipi de la Ribera d’Urgellet, a la comarca de l’Alt Urgell, ha sacsejat lleugerament gran part de Catalunya a les 17:29h de la tarda d'aquest dimecres. La tremolor s’ha deixat sentir a les comarques de Lleida, a Barcelona ciutat mateix i al Camp de Tarragona, on molta gent ha comentat per xarxes que acabava de sentir el sisme.

Segons expliquen molts usuaris a les xarxes socials, el terratrèmol s’ha sentit a tota l’àrea metropolitana de Barcelona, en ciutats com la mateixa capital catalana, Cornellà i l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet o Badalona, entre moltes altres, així com a punts del Camp de Tarragona, com ara a Torredembarra o Valls, i a moltes zones de les comarques lleidatanes, com ara Alcarràs o la Seu d’Urgell.

Per ara, no consten danys, segons informa Protecció Civil, però el telèfon d’emergències 112 ha rebut unes 30 trucades relacionades amb el terratrèmol. Segons expliquen molts seguidors de les nostres xarxes socials, el sisme s’ha arribat a sentir a tota la costa de Barcelona i també a la Costa Daurada, els punts més separats de l’epicentre. Segons alguns testimonis, també s’han notat la tremolor a municipis de Girona, com ara la mateixa capital o a Figueres, tot i que de forma força dèbil.

Moviment de mobles i més d’un ensurt

Molts usuaris han comentat a les xarxes socials que els mobles de casa seva s’han mogut durant uns segons.Per exemple, un veí de Cornellà de Llobregat ha vist com es movia la tele quan l’estava mirant, o a llocs com el Vendrell i Barcelona s’han mogut força sofàs.  Unes tremolors que han provocat més d'un ensurt entre la població i que sembla que no han causat danys, tot i que a la zona de l’epicentre, a l’Alt Urgell, i comarques veïnes el sisme ha estat força intens. Les zones elevades, com ara les plantes més altes dels edificis, ha estat on més s’ha notat la vibració.

Segons informa l’Institut Geogràfic Nacional d’España, el sisme ha tingut lloc a 5 quilòmetres de profunditat, tot i que l’Institut Cartogràfic i Geològic de la Generalitat de Catalunya el situa a tan sols 1 quilòmetre de la superfície terrestre, cosa que explicaria que s’hagi sentit a tants punts.  

  • També et pot interessar: L’estrany terratrèmol que va recórrer tot el món i que ningú va notar