Imatge d'una sortida de sol entre núvols a Pineda de Mar

Millora el temps aquest dijous amb menys tempestes i TºC amunt

Els xàfecs de tarda d’aquests últims dies aniran a la baixa però encara en quedaran alguns al nord-est. Sol al matí, mestral i tramuntana i nevades a la cara nord del Pirineu

El temps millora aquest dijous després d’uns quants dies seguits de tempestes fortes i calamarsades a força comarques. La jornada estarà marcada pel sol al matí i noves nuvolades de tarda a punts de muntanya, Barcelona, Girona i Pirineu que, a diferència de dies enrere, deixaran alguns xàfecs més dispersos. De matinada encara poden caure xàfecs i alguna tempesta a les comarques de Tarragona, sud de Lleida i Catalunya Central que acabaran desapareixent. El vent de mestral i tramuntana bufarà amb ganes durant tot el matí a les Terres de l’Ebre i Empordà, així com de matinada i a primera hora al sud del Camp de Tarragona.

Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà al matí en general amb tan sols algunes bandes de núvols alts i prims i algunes nuvolades ja a l’extrem nord de Catalunya. A partir de migdia, les nuvolades deixaran un cel mig ennuvolat al Pirineu, Prepirineu, comarques de Barcelona i Girona i altres punts de muntanya, però d’aigua se n’espera més poca aquest dijous. No es descarta algun xàfec al tard a les Terres de l’Ebre.

Cauran ruixats , localment amb alguna tempesta més aïllada, a punts del nord-est, sobretot al voltant del Montseny, sense descartar que arribin pluges desgastades a la costa.  També cauran ruixats al Pirineu i Prepirineu, mentre que a la carra nord de la serralada el cel estarà força ennuvolat tot el dia amb precipitacions més freqüents i nevades a 1.400 metres. No es descarta que alguna tamborinada sigui localment forta, però res a veure amb dies enrere.

Temperatures més altes al migdia

Si ens fixem en les temperatures, pujaran una mica més en general al migdia amb un ambient més agradable. La majoria de màximes es mouran entre els 14º i 19º, si bé a Ponent i a les Terres de l’Ebre, on hi lluirà més hores el sol, es poden enfilar localment fins els 23º. Al Pirineu farà més fred.

Pel que fa a les mínimes, es mantindran semblants amb fred en conjunt però molt poques glaçades. Al Pirineu voltaran els -2º i 3º, a l’interior entre 1º i 6º, al prelitoral de 3º a 8º i a la costa entre 7º i 12º. Hi haurà boires matinals en fondalades i planes interiors per l’elevada humitat després de les tempestes.

Adéu a les tempestes els propers dies

De cara a divendres i el cap de setmana, les tempestes i els xàfecs desapareixeran pràcticament del tot a Catalunya. El sol s’imposarà amb nuvolades que, a tot estirar, deixaran algun ruixat molt aïllat a la tarda a punts de muntanya. Les temperatures aniran pujant en general a l’espera d’una setmana santa amb nous xàfecs.