YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La cadena de perfums La Balear tancarà finalment durant el primer trimestre de 2021

La crisi sanitària de la Covid-19 ha afectat molt les vendes de les seves botigues

Imatge de la perfumeria La Balear de Barcelona
La Balear haurà de tancar per les pèrdues continuades | Cedida

L'empresa va néixer ara fa 86 anys, l'any 1934. El 1954 es va convertir en una companyia de venda d'olis i sabons per, poc després, ja entrada la dècada dels 60, començar a créixer i constituir-se, a finals de segle, en una cadena de perfumeries, fins avui coneguda com La Balear. Tanmateix, l'empresa catalana no ha pogut resistir les pèrdues que ha patit durant els últims anys. La crisi de la Covid-19 hauria afectat encara més a l'empresa.

Tal com informa avui l'ARA, la cadena, amb seu a Sabadell, va presentar a finals de novembre un concurs de creditors voluntari que tancarà finalment les 25 botigues que manté obertes al territori català, concretament a la província de Barcelona, amb un expedient de regulació d'ocupació (ERO) a tota la plantilla. Actualment hi ha un total de 129 treballadors, entre el personal dels establiments i el magatzem que la companyia té a Sabadell.

Fonts consultades pel diari citat confirmen que el tancament tindrà lloc durant el primer trimestre del 2021. Ara mateix estan negociant l'extinció dels contractes dels treballadors.

De 235 treballadors a 129 en menys d'un any

Durant l'apogeu de l'empresa, que ven cosmètics i perfums reconeguts dins el mercat, va arribar a explotar fins a 60 locals barcelonins. Tenien, de fet, dues botigues: La Balear i La Balear Beauty House. La plantilla d'aleshores era gairebé el doble, amb 235 treballadors l'any passat.

L'empresa té, a més, un canal en línia que mantindrà obert fins al tancament. Tanmateix, confirmen les mateixes fonts que aquest canal té unes vendes «testimonials».

La Balear és propietat del Grupo Distribución LBPF SL i el seu director general és Enric Gaspa. La cadena va presentar el concurs de creditors ara fa un any. El tramita, concretament, el jutjat mercantil número 12 de Barcelona, que ja ha nomenat Addvante Forense com a administrador concursal. 

Les fonts consideren que és gairebé impossible, però, que un comprador eviti el seu tancament, sobretot tenint en compte la situació actual, ja que seria una inversió molt arriscada en el marge de la crisi sanitària encara vigent.


Comentaris

envia el comentari