Josep Fèlix Ballesteros, candidat socialista a l'alcaldia de Tarragona, cerca la seva quarta vida política com alcalde de la ciutat i ho fa girant a l'esquerra. Almenys, aquesta és una de les conclusions que es pot extreure de la roda de premsa que Ballesteros, acompanyat pel primer secretari dels socialistes del Camp de Tarragona, Santi Castellà; i les regidores electes Sandra Ramos i Begoña Floria, han ofert aquest migdia de dimarts, 28 de maig, a la seu dels socialistes tarragonins, per valorar els resultats de les eleccions d'aquest passat diumenge, 26 de maig.
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
La trobada, que ha aixecat una gran expectació mediàtica, ha servit perquè el PSC mostri les seves primeres cartes. Cal tenir present que les negociacions polítiques tenen un factor important de partida de cartes. Ballesteros ha declarat que «veu viable governar» i sobre la forma d'aquest govern, en solitari els socialistes o amb coalició altres forces, no s'ha tancat la porta a cap fórmula.
Ara bé sí que sembla que hi hauria dos obstacles que, en cas de ser presents a l'hora de les negociacions, podrien ser insalvables: la mateixa figura de l'actual batlle en funcions, «no hi ha ningú imprescindible però jo vull ser alcalde de Tarragona i per això m'he presentat», i el repartiment de l'alcaldia, «no m'agrada que es reparteixi, sóc partidari d'alcaldies estables». Ballesteros ha apuntat que no dimitirà si, finalment, ha de passar a l'oposició.
«Tarragona no és independentista»
I aquesta alcaldia que tenen al cap els socialistes ha de ser la punta de llança d'un «govern d'esquerres i de progrés no independentista que aposti per la convivència» segons ha explicat Sandra Ramos, que ha intervingut abans que Josep Fèlix Ballesteros i que ha llançat un altre missatge que sembla tapar, abans fins i tot de mirar d'obrir-la, la porta de l'entesa entre socialistes i ERC: «les forces independentistes no són majoritàries en aquesta ciutat».
Ballesteros ha traslladat a la CUP i a ERC, dues forces clarament d'esquerres, la resposta a la pregunta de, si el PSC de Tarragona és d'esquerres, per què no volen pactar amb ell. Així mateix també ha insistit en el fet que ells han fet «actuacions d'esquerres», posant l'accent en «les polítiques socials, d'igualtat, de feminisme, i la forta inversió que hem fet en aquestes àrees». Inversió que ha vingut de la mà de pressupostos aprovats amb formacions de dretes com Ciutadans o Partit Popular.
El PSC també ha donat inici, de manera molt tímida, al «pressing Comuns», estratègia habitual de la política catalana per aconseguir que el soci polític minoritari desitjat compleixi els desitjos expressats, només canvia l'objecte del «pressing». A Tarragona ciutat els dos regidors d'En Comú Podem són clau perquè hi hagi o canvi o continuïtat.
«Si ens miréssim els programes, està clar que sí, que em puc veure governant amb els Comuns» ha reblat un alcalde i aspirant a la reelecció que se l'ha vist amb ganes de donar la batalla.