Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb la foto d'un caixer i amb el logotip de BBVA i de Caixabank

El banc que et paga molts diners per guardar els estalvis: ni BBVA ni CaixaBank

Les entitats bancàries entren en una pugna dura en el seu intent per captar nous clients

Els estalviadors catalans s'han trobat amb un contratemps seriós en els últims temps. Els diners que tenen al banc amb prou feines els ofereixen rendibilitat. No obstant això, les entitats de mida petita i mitjana miren de fer ombra a grans companyies com CaixaBank o BBVA.

Per això posen al mercat uns productes financers en unes condicions molt avantatjoses. Pràcticament hi ha novetats a diaris al sector. Un dels que més paga pels estalvis és Banca Sistema, que acaba d'elevar la remuneració del dipòsit a 12 mesos.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Se situa al 3,85%. Això el converteix en l'entitat de referència de la zona euro en aquest termini, publica el portal Finanzas. I el mateix passa amb els terminis més llargs, a 3, 4 i 5 anys, on ofereixen les millors condicions.

Fins fa uns dies el privilegi d'ocupar el lideratge als dipòsits a 12 mesos requeia a BAI Europa i Haitong. La rendibilitat arribava al 3,75%. És clar que s'ha obert una guerra al sector per captar l'atenció dels usuaris. I en aquest període, sens dubte, el gran beneficiat és el client, que gaudirà de més avantatges i uns millors interessos. A més a més, cada dia compta amb noves alternatives per a l'estalvi.

Una mà traient bitllets d'un caixer automàtic
Hi ha bancs estrangers que ofereixen una rendibilitat del 3,85% | GTRES

Per sobre del 4% en els terminis més llargs

La majoria de ciutadans prefereixen els terminis a 6 o 12 mesos. Implica gaudir d'una rendibilitat sense que el capital romangui retingut massa temps. Aquells que no tinguin inconvenient perquè disposen de suficients estalvis es poden decantar per dipòsits més llargs.

Amb aquest tipus de productes s'obté una remuneració més gran. En el cas de Banca Sistema, els interessos en els terminis a 3 anys arriben al 4,08% després d'escalar des del 4,03%. Per part seva, a 4 anys el benefici arribarà al 4,09% i fins al 4,14% per als de 5 anys.

El dipòsit que té una acceptació més gran per part dels usuaris és a 12 mesos. És cert que hi ha molta competència al mercat, però una de les opcions més atractives l'ofereix Banca Sistema. Permet contractar aquest producte a partir de 20.000 euros, amb un màxim de 100.000 euros.

Aquells que optin per invertir el mínim obtindran al venciment un retorn de 770 euros. Per part seva, amb els 100.000 euros, els beneficis s'elevarien a gairebé 4.000 euros.

Altres possibilitats a tenir en compte per als estalviadors

Si aquesta proposta no t'acaba de convèncer, també has de saber que sobre la taula hi trobes altres solucions. Entre elles hi ha les esmentades del BAI Europa i Haitong, on la remuneració se situa en el 3,75%. En totes dues opcions permeten la contractació des de 10.000 euros, amb un límit de 100.000 euros.

Diners
Els grans bancs es resisteixen a millorar les condicions dels seus dipòsits | GETTY IMAGES

Qui disposi d'un estalvi de 20.000 euros i opti per invertir-lo en aquests terminis, el retorn arribaria als 750 euros. Per part seva, el que destini 100.000 euros obtindrà una rendibilitat de 3.750 euros a venciment del termini, que són 12 mesos.

Els grans bancs es resisteixen a premiar els seus clients

Bancs com el BBVA o CaixaBank ja han comunicat alguna vegada que no tenen previst millorar les condicions dels seus productes. I això que es dona l'escenari precís perquè els clients puguin veure incrementats els estalvis.

L'interès que perceben els bancs de la zona euro per deixar la seva liquiditat aparcada al Banc Central Europeu és del 2,5%. Això suposa que el capital que no presten o que no usen compta amb un interès del 2,5%. Tot i això, la mitjana dels dipòsits dels seus clients es remunera al 0,42%, recull El Economista.

Està molt lluny de l'1,34% de l'Eurozona o del 6% de l'interès dels préstecs de consum o el 2,88% de les hipoteques. Així, les entitats financeres estan aconseguint uns beneficis històrics.