Banc Sabadell

El Banc Sabadell llença un aclariment a tots els clients sobre els comptes bancaris

El conseller delegat de l'entitat explica el compte de resultats del 2022

Els bancs espanyols tenen clar que descarten, de moment, el passiu. Així ho ha informat, per exemple, el Banc Sabadell, de la mà del seu conseller delegat: César González-Bueno.

Com recull El Independiente, González-Bueno no creu que sigui el millor producte per al client. Per això, l'entitat bancària aposta per la baixada de les comissions i així atraure nous clients i mantenir-los.

L'objectiu del Banc Sabadell: reduir les comissions

A la presentació dels resultats del 2022 de Banc Sabadell, el conseller delegat va afirmar que: «Les comissions són el que menys els agrada als clients». Per aquest motiu, el seu primer objectiu és augmentar-ne la satisfacció a través de la seva reducció.

Banc Sabadell
El primer objectiu del Banc Sabadell és reduir les comissions | Europa Press

Segons les seves paraules: «Els clients entenen que si tenen un compte corrent sense remuneració o amb un molt baix, és perquè tenen uns serveis com a domiciliació de nòmines i rebuts, caixers, transferències, etc.». Per això, no veu justes les comissions.

Els dipòsits a termini, també atractius per als clients

Tot i això, a més del tema de les comissions, un altre dels productes que ha atret als clients, segons César González-Bueno, és el dipòsit a termini. Tanmateix, afirma que «no sempre és el més atractiu per a ells».

A més a més, el conseller delegat va afirmar que el dipòsit «no és necessàriament la fórmula més atractiva». Així que, de moment, descarta que els bancs remuneren aquest tipus de productes.

A Banc Sabadell, segons va explicar, estan valorant «quines són les fórmules més atractives per a nous clients no només de banca privada, sinó també de banca 'retail'». Així mateix, González-Bueno creu que hi ha altres productes millors que un dipòsit que compten amb una imposició a termini fix.

El Banc Sabadell aposta pels fons garantits

Així doncs, una altra de les apostes del Banc Sabadell, a més de baixar les comissions, són els fons garantits. I és que, segons el conseller delegat de l'entitat: «Això, juntament amb la reducció de les comissions, haurien de fer força atractiva la posició del Banc Sabadell a la pujada de tipus».

Una afirmació avalada també pels experts. Així és, alhora, ha explicat que els fons garantits són la millor opció perquè tenen una rendibilitat més gran i «tenen finestres amb què es pot optar a la liquiditat».

L'entitat busca captar nous clients amb el 'Compte Online'

El Banc Sabadell rebutja la guerra dels dipòsits, però sí que aposta per intentar captar els diners dels nous clients. I per això, l'entitat bancària ofereix una remuneració del 2% als nous clients que obrin un 'Compte Online'. No obstant això, el màxim és de 30.000 euros.

Foto d'uns bitllets de 50 i 100 euros damunt d'un caixer automàtic.
Un altre objectiu del banc és aconseguir clients a través del 'Compte Online' | Getty Images

Així mateix, obsequia amb 175 euros els nous clients que domiciliïn la seva nòmina. Amb aquesta oferta, l'entitat se situa com una de les opcions més interessants, equiparant-se a les promocions del 'Compte Nòmina' de Bankinter o a les de CaixaBank.

Aquests són els resultats del 2022 del Banc Sabadell

Per la seva banda, els resultats del 2022 del Banc Sabadell han superat les expectatives del mercat. En resum, l'entitat bancària va obtenir un benefici de 859 milions d'euros i va complir amb el pla estratègic del 2019-2023 fins i tot un any abans.

De fet, els bons resultats han tingut el seu reflex a la borsa, ja que Sabadell va ser l'entitat que ha registrat una pujada més gran de l'Ibex-35 a causa d'un avanç del 10,43%. Aquest percentatge, per part seva, és el més elevat des del 16 de novembre de l'any 2021.

En aquell moment, Sabadell començava unes negociacions amb BBVA per a una hipotètica fusió, cosa que va suposar una pujada del 24,59%. D'altra banda, els experts de Bankinter assenyalen que el banc «està ben posicionat per capturar la pujada de tipus a la zona euro».

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp