Banc Sabadell

El Banc Sabadell alerta de les transferències mula: compte si et demanen això

És el moment de conèixer un nou terme que et pot portar problemes

És una de les maneres més comunes de passar diners d'un compte a un altre. Les transferències bancàries són un dels moviments que més fan servir els usuaris dels bancs, però no sempre es mantenen dins de la legalitat.

Sobre aquesta pràctica han volgut alertar des de Banc Sabadell. Després d'adonar-se que hi ha un tipus de transferència que cada cop està més de moda, l'entitat bancària ha volgut alertar els seus clients per remarcar la seva il·legalitat.

De fet, dur-les a terme pot comportar sancions. La raó principal és que hi ha una categoria de transferència, coneguda com a 'multa', que es duu a terme per blanquejar diners i evadir impostos. Però no tothom ho sap.

Aquesta és la transferència sobre la qual adverteix el Banc Sabadell

Amb l'objectiu que tots els clients estiguin al corrent sobre aquesta pràctica, el Banc Sabadell ha fet servir per llançar un missatge un dels seus canals més vistos: el seu compte oficial de Twitter.

A través d'aquesta xarxa social, des de l'entitat bancària han alertat els seus clients. En especial, a aquells que duguin a terme transferències de diners, tant a través d'Internet com en efectiu, a tercers a canvi d'una comissió.

Això, que a priori podria semblar inofensiu, és el que es coneix com a transferència 'multa'. A més, fer-la pot comportar sancions, ja que és una pràctica il·legal.

Des de la publicació, el Banc Sabadell adverteix del següent: «Si et demanen de fer una transferència des del teu compte bancari a canvi de diners, estaràs fent de mula de diners».

Altres advertiments sobre aquest tipus de transferències

Però el Banc Sabadell no és l'única entitat que ha decidit alertar sobre aquesta pràctica, que cada cop és més comuna. L'Associació Espanyola de Banca, coneguda com a AEB, també ha llançat un avís sobre aquest tipus de moviments.

Per fer-ho, també han fet servir les xarxes. A més, adverteix que dur a terme aquest tipus de transaccions «ajuda les organitzacions criminals a blanquejar diners i transferir-los d'un país».

S'entén que això no és una cosa que tothom conegui. Per aquest motiu, remarquen la importància de saber que és una activitat il·legal. A més, recorden que «els diners fàcils no existeixen».

Per llançar aquest missatge, l'associació ha fet servir un vídeo, on podem veure una noia jove subjectant diferents bitllets que acaben tacats de sang. Amb aquest document gràfic pretenen cridar l'atenció dels usuaris sobre el problema.

Els consells del Banc Sabadell per evitar el blanqueig de diners

D'altra banda, des del Banc Sabadell també han decidit aportar una sèrie de consells. L'objectiu principal dels advertiments és prevenir, així com evitar, «el blanqueig de diners», segons les seves pròpies paraules.

Per evitar-ho, les persones han de saber que els delinqüents busquen aconseguir 'mules'. I ho fan a través de les xarxes socials. A Facebook o Instagram es publiquen reclams perquè l'usuari caigui.

Foto d'una dona introduint la targeta en un caixer.
No facis transferències bancàries a canvi d'una comissió. | Getty Images
 

També fan ús d'aplicacions de missatgeria com WhatsApp o Telegram i d'ofertes de treball que són falses. Com a reclam busquen «agents de transferència de diners».

Els anuncis i publicacions a Internet també són molt populars, així com els correus electrònics. En definitiva, qualsevol mitjà que serveixi per posar-se en contacte amb aquelles persones que són susceptibles de caure al parany.

Per tots aquests motius, el Banc Sabadell recorda la importància de no fer cas a aquest tipus d'ofertes o anuncis. En el moment en què algú es presta a transferir diners emportant-se a canvi una comissió, es converteix en mula i incorre en una activitat il·legal.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp