Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Caixabank

CaixaBank envia un avís als clients sobre les pensions de la Seguretat Social

CaixaBank avisa els pensionistes sobre la seva última mesura

CaixaBank envia un avís a tota la clientela perquè estiguin pendents de cobrar una pensió de la Seguretat Social. Ens trobem davant d'un mes amb molts festius i és possible que el pagament de la prestació pateixi algun tipus de variació. A més, es tracta d'una època de molta despesa i tothom està molt atent a qualsevol moviment bancari.

Algunes entitats bancàries, per la seva banda, solen avançar aquesta data de pagament. Sobretot perquè els seus clients puguin disposar de la paga tan aviat com sigui possible. Aquesta és una estratègia que segueixen molts bancs i que agraeixen la majoria dels usuaris.

Quan pagarà les pensions CaixaBank?

A CaixaBank han recordat que malgrat la decisió del Govern de suprimir l'obligatorietat de l'avançament del cobrament, ells ho mantindran. Sí, perquè pretenen que els jubilats puguin tenir aquest ingrés uns dies abans del que en realitat preveu la llei.

Però no només se'n veuran beneficiats els que cobrin una prestació contributiva, sinó també aquells que percebin una pensió no contributiva de l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso). És la Tresoreria General de la Seguretat Social l'encarregada de donar el vistiplau al pagament a les entitats.

En principi, els pensionistes haurien de rebre la prestació al mes vençut. Això suposaria el primer dia hàbil del mes següent. Però la Seguretat Social allibera uns dies abans la partida pressupostària, concretament el 25 de cada mes.

Foto del logo de CaixaBank.
CaixaBank avançarà el pagament de les prestacions als pensionistes | Europa Press

El més normal és que els beneficiaris d'aquestes pagues vegin ingressats els diners als seus comptes el dimarts 27 de desembre. I és que el 25 cau de diumenge i a més és el dia de Nadal, mentre que el dilluns 26 també és festiu. Per tant, ja s'allargaria uns quants dies més l'abonament de la pensió.

En vista d'això, a CaixaBank ja han traslladat la seva intenció de seguir la mateixa línia dels darrers temps. Això els portarà a avançar l'abonament, i si és el cas concret, serà el dissabte 24 de desembre. Tot i això, tampoc es pot descartar que decideixin canviar aquesta data al divendres 23.

En qualsevol cas, caldrà esperar de moment uns quants dies per tenir la confirmació. El que és clar és que es poden produir retards o avenços perquè es tracta d'una època amb moltes festes. Cal no oblidar que el 26 de desembre és festa a tot el territori nacional, excepte en algunes comunitats.

És el cas, per exemple, del País Basc, el País Valencià, Galícia i Ceuta. Per tant, sempre hi ha la possibilitat que hi hagi alteracions d'última hora. A més a més, recorden que no tots els pensionistes podran gaudir d'aquest pagament. Sí, perquè aquells que percebin la paga per primera vegada han d'esperar fins a l'últim dia hàbil del mes. Així que, no ho veurien ingressat al seu compte fins al 30 de desembre.

Quan paguen les pensions els altres bancs?

Molts pensionistes esperen amb impaciència per la prestació, ja que en funció del dia de cobrament poden organitzar molt millor els comptes. I més en aquesta època de l'any on el consum i les compres es disparen.

El portal HelpmyCash revela la data aproximada en què rebran les pagues en funció del banc. Banc Santander ho avança al dijous 22 de desembre, mentre que el divendres 23 farà el mateix Unicaja i Banc Sabadell. El gruix d'entitats bancàries deixarà el pagament el dilluns 26 de desembre com és el cas de BBVA, KutxaBank, Ibercaja o Abanca.

Cal deixar clar que es tracten de dates orientatives, que es poden veure modificades a última hora per les festivitats. En qualsevol cas, als bancs els interessa avançar el pagament per fomentar el consum i la despesa dels clients.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp