Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla tancat de l'exterior d'una oficina del Banc Sabadell situada al carrer de l'Arquitecte Sert de Barcelona

Confirmat: Banc Sabadell retalla més de 1.800 treballadors

El gruix de les sortides es produirà els pròxims 28 de febrer i 31 de març
Pla tancat de l'exterior d'una oficina del Banc Sabadell situada al carrer de l'Arquitecte Sert de Barcelona
Més d'un miler d'empleats del Banc Sabadell deixaran la seva feina abans del 31 de març | ACN

Banc Sabadell ha aprovat finalment la sortida de 1.817 empleats, encara que es van apuntar al pla d'ajust voluntari fins a 1.860 persones. L'entitat no permetrà la sortida de 43 d'elles per limitacions geogràfiques, segons fonts pròximes als sindicats consultades per Europa Press.

El gruix de les sortides es produirà els pròxims 28 de febrer i 31 de març, si bé hi ha algunes excepcions, ja que 14 jubilacions anticipades es van fer efectives el mes de desembre passat i 66 desvinculacions es produiran durant aquest mes de gener.

A més, amb l'objectiu de garantir la continuïtat de determinats negocis, quedaran set empleats 'residuals' inclosos en el pla que no sortiran fins a abril.

Banc Sabadell haurà de reorganitzar les «activitats» que realitzaven els empleats

En qualsevol cas, la pràctica totalitat estarà fora de Banc Sabadell en el primer trimestre de 2021, la qual cosa porta a l'entitat a completar el seu pla d'ajust dins del termini d'execució previst, que estava fixat en un temps no superior als cinc mesos.

Les claus per a escometre aquest procés de forma tan àgil han estat el model proposat, basat en un pla de sortides voluntàries i no en un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) com és habitual en el sector; la implicació dels sindicats; la gestió de la comunicació i l'acompanyament a empleats, i la planificació i el disseny per a l'encaix de l'oferta i la demanda.

Una vegada completades les sortides, Banc Sabadell haurà de fer front a un altre repte: reorganitzar les aproximadament 1.500 «activitats» que realitzaven les 1.817 persones que s'apartaran de l'entitat entre la plantilla que es queda, d'entorn a 16.000 empleats.

En aquesta línia, el banc està anticipant diferents plans de gestió i mobilitat interna, com l'acompanyament de comercials o el retorn equips de servicing a oficines, entre altres.

Banc Sabadell estalviarà 115 milions d’euros en costos anuals

Per a les sortides voluntàries, sindicats i banc van signar una indemnització de 35 dies per any treballat i un màxim de dues anualitats. En el cas de les prejubilacions, es va establir el 75% del salari anual fins als 63 anys, amb un màxim de 280.000 euros per als nascuts entre 1958-1961, i de 300.000 euros per als nascuts entre 1962-1964.

Davant la incertesa del marc laboral, el banc es compromet a cobrir un any del pagament a la Seguretat Social en cas que es retardi la primera edat de jubilació anticipada, ara en els 63 anys. Als qui es jubilin anticipadament a partir dels 63 anys, els ofereix el 10% (per a nascuts abans de 1956) o el 20% (per a nascuts entre 1956 i 1957) del salari anual.

Aquest procés permetrà a Banc Sabadell aconseguir el seu objectiu d'estalviar uns 115 milions d'euros en costos anuals. El finançament d'aquest pla d'eficiència es durà a terme amb les plusvàlues de les vendes de part de la cartera ALCO, amb un impacte neutre en capital i 1.300 milions de plusvàlues latents.