Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge caixer automàtic del Banc Sabadell i unes mans fent servir un mòbil

Banc Sabadell avisa d'una nova estafa telefònica: ves amb compte

L'entitat financera vol deixar constància que les estafes són cada cop més perilloses i sofisticades

En l'actualitat, les estafes en línia telefòniques s'han convertit en una amenaça constant. Com recorden des de Banc Sabadell, els delinqüents utilitzen tècniques cada cop més sofisticades per enganyar les persones i obtenir informació personal o financera.

L'entitat, conscient d'aquesta problemàtica, ofereix una sèrie de recomanacions per protegir-te davant d'aquestes estafes. A més, també avisa sobre algunes de les més comunes.

El Banc Sabadell alerta sobre els SMS i trucades falses

Els SMS fraudulents són un dels mètodes preferits dels delinqüents per efectuar les estafes. Des del Banc Sabadell comparteixen alguns exemples per evitar que caiguis al parany.

Missatge de text de SABADELL S.A. informant que a causa de nous canvis de seguretat, la targeta ha estat desactivada i inclou un enllaç per activar-la: activatSB.squarespace.com
Aquest és un dels SMS falsos que envien suplantant Sabadell | Banco Sabadell

A més, també recorden el perill de les trucades telefòniques. En aquest cas, es fan passar per treballadors del banc perquè els donis les teves dades i puguin robar els diners dels teus comptes.

Com avisen des de Sabadell: “Et poden arribar a mostrar el nostre telèfon utilitzant tècniques de suplantació”. Tot i això, la recomanació és clara: "Desconfia".

Com identificar els senyals d'alerta

El primer pas per protegir-vos és aprendre a identificar els senyals d'una possible estafa telefònica. Els estafadors solen fer-se passar per empleats de bancs, empreses de serveis o fins i tot autoritats governamentals.

Mà subjectant bitllets de 50 euros i caixer del Banc Sabadell
L'objectiu dels estafadors és deixar-te sense diners | Europa Press, Canva Pro

Poden fer servir tàctiques d'intimidació o urgència perquè actuïs ràpidament sense pensar. Si reps una trucada inesperada sol·licitant informació personal o financera, desconfieu i verifiqueu l'autenticitat de la trucada.

No comparteixis informació personal

El Banc Sabadell mai no us demanarà informació confidencial, com ara contrasenyes o números de targeta, a través d'una trucada telefònica. Si algú us demana aquestes dades, és molt probable que es tracti d'una estafa.

Mantingues les teves dades personals i financeres segures i no les comparteixis amb desconeguts. Si tens dubtes, penja i contacta directament amb el banc per confirmar la veracitat de la sol·licitud.

Utilitza canals oficials

Per evitar caure en estafes, utilitza sempre els canals oficials del Banc Sabadell. Si necessites fer alguna gestió o tens algun dubte, visita la pàgina web oficial del banc o fes servir l'aplicació mòbil.

Muntatge d´un telèfon mòbil i una noia dient que no amb el dit
Mai doni informació personal o bancària | Frank Vex

Evita proporcionar informació a través d'enllaços o números de telèfon que no reconeguis. Els estafadors poden crear llocs web falsos que imiten els oficials per enganyar-te.

Verifica la identitat de l'interlocutor

Si reps una trucada sospitosa, no dubteu a verificar la identitat de l'interlocutor. Demana el nom complet, el nombre d'empleat i el departament.

Després, penja i truca al número oficial del Banc Sabadell per confirmar la informació. Els estafadors solen penjar quan se'ls demana aquesta informació, ja que no la poden proporcionar.

Una persona amb el seu mòbil blanc a la mà i un símbol de trucada
Banc Sabadell adverteix: "Desconfia" | Getty Images

Mantingues el teu programari actualitzat

Una altra mesura important per protegir-te és mantenir el teu programari actualitzat. Els estafadors poden utilitzar codi maliciós (malware) per accedir a la teva informació personal.

Assegureu-vos de tenir instal·lades les últimes actualitzacions de seguretat al dispositiu i utilitza un antivirus fiable. Això us ajudarà a prevenir possibles atacs i mantenir les vostres dades segures.