Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un home assenyalant amb sorpresa una botiga d'Orange amb el logotip de Movistar superposat.

L'última mesura d'Orange que agafa tots descol·locats: Movistar comença a tremolar

Orange implantarà els propers dies en un esdeveniment un sistema innovador que és molt aplaudit pels seus clients

Orange ha fet un pas endavant en la millora de l'experiència dels usuaris. La companyia anunciava fa poc una solució innovadora que promet revolucionar la connectivitat en esdeveniments multitudinaris. Aquesta nova tecnologia serà posada a prova durant el festival de música Mad Cool, que se celebrarà entre els dies 10 i 13 de juliol.

La clau d'aquesta innovació és una tecnologia anomenada 'slicing'. Aquesta tècnica permet a Orange repartir la cobertura mòbil de manera personalitzada segons les necessitats de cada usuari. Això significa que en moments d'alta demanda, tots els assistents es puguin beneficiar d'una connexió millor.

Ja se sap que en esdeveniments multitudinaris, com ara concerts o partits de futbol, la xarxa no arriba amb tanta facilitat als dispositius. Això tracta de posar-hi remei la companyia amb aquesta iniciativa.

Muntatge amb el logo d'Orange i una persona amb un mòbil a la mà de fons
Els clients d'Orange no tindran problemes per estar connectats durant el festival | Getty Images

El slicing funciona gràcies a l'evolució de l'estàndard 5G, conegut com a 5G+. Permet crear xarxes mòbils específiques per a diferents grups d'usuaris, ajustant característiques com ara la velocitat, la latència i la robustesa de la connexió.

Orange vol experimentar en aquest festival

Orange experimentarà aquesta tecnologia durant el festival Mad Cool, que se celebrarà a Madrid els propers dies. Els assistents podran beneficiar-se d'una connexió més ràpida i estable, evitant les caigudes de servei que solen passar en esdeveniments amb grans aglomeracions.

Cal destacar que serà la primera vegada que es fa servir la tecnologia de slicing en un esdeveniment d'aquestes característiques. Des d'Orange expliquen que aquesta tecnologia permet distribuir els recursos de la xarxa de manera eficient. Evita la saturació i garanteix una millor experiència als usuaris.

Movistar roman en alerta

La iniciativa d'Orange no ha passat desapercebuda per al seu principal competidor, Movistar. La companyia de telecomunicacions líder a Espanya s'enfronta ara al repte d'igualar o superar aquesta innovadora proposta. La capacitat d'Orange per oferir una millor connectivitat en esdeveniments multitudinaris podria suposar un avantatge competitiu significatiu

Muntatge amb una dona somrient amb el mòbil a la mà i els logos d'Orange i Movistar
Orange i Movistar busquen oferir el millor servei als seus usuaris | Orange, Movistar, WorkingFromHome

L'operador de Telefónica, que també ha estat invertint en el desplegament de la xarxa 5G, haurà d'accelerar els seus esforços per no quedar-se enrere. La competència en el sector de les telecomunicacions és ferotge, i la capacitat d'oferir una experiència d'usuari millor pot ser un factor decisiu.

Orange sap que això només és el començament

La implementació de la tecnologia de slicing per part d'Orange al festival Mad Cool és només el començament. Aquesta solució té el potencial de transformar la connectivitat en una àmplia varietat d'esdeveniments, des de concerts i competicions esportives fins a fires i congressos. La capacitat per oferir una xarxa mòbil personalitzada i adaptada a les necessitats de cada usuari és un avenç significatiu.

Movistar i altres competidors hauran d'estar atents i adaptar-se ràpidament per no quedar enrere en aquesta carrera tecnològica. Amb aquesta nova iniciativa, la companyia taronja demostra una vegada més el compromís amb la innovació i la millora contínua dels seus serveis.