Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un home es lamenta amb les mans a la cara, amb un rètol del Banco Santander al fons

Banco Santander adverteix: Molt de compte amb aquesta perillosa trampa

L'entitat bancària ha llançat un missatge als clients sobre la nova onada d'estafes telefòniques que existeix

Al món en què vivim, les estafes han evolucionat i s'han adaptat a les noves tecnologies. El Banco Santander, conscient d'aquesta amenaça, ha llançat una campanya informativa per alertar els seus clients sobre aquestes estafes.

Una de les modalitats més perilloses i enganyoses és el vishing, una tècnica de frau que combina l'enginyeria social amb trucades telefòniques. Cal conèixer-la al detall per no caure al parany.

Aquesta és l'estafa de què adverteix Banco Santander

El terme "vishing" prové de la combinació de "voice" (veu) i "phishing". A diferència del phishing, que es realitza a través de correus electrònics fraudulents, el vishing es duu a terme mitjançant trucades telefòniques.

Mans d'una dona utilitzant un telèfon mòbil tàctil, amb el fons de la imatge difuminat
Tècniques com el vishing són perilloses per la seva professionalitat | Getty Images

Els estafadors es fan passar per representants d'institucions legítimes, com ara el Banco Santander, per obtenir informació personal i financera de les seves víctimes.

Els delinqüents utilitzen diverses tàctiques per guanyar-se la confiança de les víctimes. Poden fer-se passar per empleats del Banco Santander, afirmant que han detectat activitats sospitoses al compte del client. Amb un to alarmant, sol·liciten dades sensibles com ara números de compte, contrasenyes o codis de verificació.

Una altra tàctica comuna és oferir suposades recompenses o premis. Els estafadors informen la víctima que ha guanyat un sorteig o promoció del Banco Santander, però per reclamar el premi, ha de proporcionar informació personal.

Muntatge d´una dona en trucada i un lladre amb un ordinador
Els estafadors suplanten el Banco Santander via telefònica | Billion Photos

Senyals d'alerta i mesures de prevenció contra el vishing

El Banco Santander recomana estar atents a certs senyals que poden indicar una trucada fraudulenta. Si la trucada és inesperada i l'interlocutor sol·licita informació personal o financera, és probable que es tracti d'un intent de vishing. A més, si el to de la trucada és urgent o alarmant, és un senyal que alguna cosa no està bé.

Per protegir-se del vishing, el Banco Santander suggereix diverses mesures. En primer lloc, mai proporcionar informació personal o financera per telèfon, tret que s'estigui absolutament segur de la identitat de l'interlocutor. És recomanable penjar i trucar directament al número oficial del Banco Santander per verificar l'autenticitat de la trucada.

Muntatge d´un telèfon mòbil i una noia dient que no amb el dit
El banc mai et trucarà per sol·licitar informació personal o claus | Frank Vex

Una altra mesura important és estar informat. El Banco Santander ofereix recursos i guies per ajudar els seus clients a reconèixer i evitar estafes. Mantenir-se actualitzat sobre les darreres tàctiques de frau pot marcar la diferència entre ser una víctima o estar protegit.

El Banco Santander està compromès amb la seguretat dels seus clients. A més de proporcionar informació i recursos, el banc ha implementat tecnologies avançades per detectar i prevenir fraus. Tot i això, la col·laboració dels clients és crucial.