Persones fent cua al Banc Santander

El Banc Santander anuncia un canvi que afecta tots els seus clients a Espanya

Una sentència judicial obliga l'entitat a deixar de cobrar 10 euros per ingressar diners en efectiu a finestreta

Canvi 'obligat' per al Banco Santander. L'entitat s'ha vist forçada a deixar de cobrar 10 euros per ingressar diners en efectiu a la finestreta després d'haver-se fet ferma la sentència del Jutjat Mercantil número 1 de Vitòria. El Santander, així mateix, havia presentat un recurs, però finalment aquest ha estat desestimat.

Caixer del banc Santander
El Banc Santander no ha fet cap comunicació sobre la sentència judicial. | Europa Press

Després de la sentència, doncs, el Banco Santander ha de deixar de cobrar aquesta comissió per ingrés a finestreta. A més, haurà de retornar els diners recaptats fins ara per aquest concepte.

El Santander haurà «d'abstenir-se del cobrament»

La sentència és clara i meridiana: el Banco Santander haurà d'«abstenir-se del cobrament» d'aquesta comissió de 10 euros per fer simples ingressos d'efectiu a la finestreta.

A més, i sempre segons la resolució del Jutjat Mercantil número 1 de la ciutat de Vitòria, al País Basc, el Banco Santander haurà «d'eliminar del fullet de tarifes de comissions, condicions i despeses la informació relativa a la seva meritació».

L'Associació basca de Persones Consumidores i Usuàries, EKA/ACUV, organització que va interposar la denúncia, assegura ara que «es generalitza la nul·litat d'aquesta comissió i, per tant, se n'imposa la retirada de forma immediata per part de totes les entitats».

Si no és així, des de l'associació asseguren que continuaran presentant demandes sobre totes aquestes pràctiques.

Una pràctica considerada abusiva

Ho va considerar l'EKA/ACUV i ho va considerar així el Jutjat Mercantil número 1 de Vitòria. Es tractava d'una pràctica abusiva i ara l'associació recorda que estarà damunt de futures pretensions similars dels bancs.

De fet, la mateixa Associació Basca de Persones Consumidores i Usuàries, EKA/ACUV, ha recordat que «a banda d'aquesta, ja són diverses les comissions que han estat declarades nul·les».

Un dels exemples en aquest cas és «la comissió per retirada en efectiu a finestreta, la de reclamació per posicions deutores i la comissió per realització d'operacions que es poden fer mitjançant el caixer», han explicat des del grup denunciant, l'Associació basca de Persones Consumidores i Usuàries, EKA/ACUV.

Finalment, cal destacar que el Banco Santander no ha fet cap comunicat sobre això ni s'ha pronunciat sobre la decisió del Jutjat Mercantil número 1 de Vitòria, al País Basc.