Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Un home sorprès mirant el telèfon mòbil amb el logotip de Santander a la part superior esquerra i un altre home parlant per telèfon en un cercle a la part inferior esquerra.

La solució de Banco Santander que et salvarà d'un frau: pren nota

Banco Santander ha estat insistent a facilitar als seus clients els contactes per comunicar-se de manera urgent

En un món cada cop més digitalitzat, la seguretat de les nostres transaccions i dades bancàries és essencial. Els fraus, tant digitals com telefònics, han augmentat. Banco Santander ha implementat una sèrie de mecanismes per ajudar els seus clients a actuar ràpidament si sospiten que han estat víctimes d'una estafa o frau.

Això no només protegeix els comptes i els diners dels usuaris, sinó que també permet al banc prendre mesures immediates per evitar que altres persones siguin afectades.

Un home amb camisa de quadres i corbata, fent un gest de confusió davant d'una sucursal del banc Santander.
Si no coneixes els contactes de Banco Santander per comunicar un frau, aquí te'ls facilitem | Khosro, Google Maps

Comunicar ràpidament un frau

Si creus que has estat víctima de frau o has detectat una transacció no autoritzada al teu compte, el primer pas és contactar immediatament amb el Banco Santander. La manera més ràpida és fer-ho a través de la seva Superlínia d'atenció al client.

Està disponible les 24 hores del dia al número 915 123 123. Aquest servei et permetrà reportar l'incident ràpidament i bloquejar qualsevol activitat sospitosa que pogués estar passant al teu compte.

A més, el banc compta amb una bústia de correu electrònic específica per a casos de frau digital, com el phishing. Si rebeu correus electrònics sospitosos sol·licitant dades bancàries, podeu reenviar-los a phishing@gruposantander.es. L'equip de seguretat del Santander investigarà el cas i prendrà les mesures necessàries per protegir el vostre compte.

És primordial que comptis amb aquesta informació clau per contactar el banc en un lloc visible. Si arribessis a ser víctima de frau, el teu estat emocional podria veure's afectat i no trobar ràpidament els contactes.

Home amb expressió pensativa i signes d'interrogació sobre el cap al costat del logo de Santander.
En el moment de ser víctima de frau, podries no recordar els contactes, així que escriu-los en un lloc visible | Getty Images, Banco Santander

Com actuar en casos de phishing o vishing

El phishing és on els estafadors es fan passar pel banc a través de correus electrònics. I el vishing, en què utilitzen trucades telefòniques per sol·licitar informació. Aquestes són dues de les formes més comunes de frau.

En aquests casos, és crucial no proporcionar cap dada personal o bancària i tallar la comunicació. Si sospites que la comunicació és fraudulenta, Revela'l al banc immediatament.

El Banco Santander recomana sempre verificar la legitimitat de qualsevol contacte abans de proporcionar informació. Per garantir la vostra seguretat, assegureu-vos de fer servir els canals oficials del banc per comunicar-vos. Actuar ràpidament pot marcar la diferència i evitar que la situació s'agreugi.

Estar atents i conèixer els mecanismes de comunicació amb el banc pot ser la clau per protegir el teu compte i dades personals.