Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Banc Santander anuncia un ERO que afectarà 3.700 treballadors i tancarà 1.150 sucursals

La notícia s'ha fet pública després de la reunió que s'ha celebrat aquest matí, i està previst que el pròxim dijous l'entitat presenti una memòria que justifiqui la decisió

Banc Santander anuncia un ERO que afectarà 3.700 treballadors i tancarà 1.150 sucursals | Cedida.

Banc Santander ha informat els sindicats de la seva intenció de retallar més de 3.700 llocs de treball i suprimir unes 1.150 oficines en el marc de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que l'entitat farà per les duplicitats en la xarxa d'oficines després de l'adquisició de Banc Popular i per abordar els reptes de la transformació digital.

Aquest dimarts s'ha celebrat la segona reunió de l'ERO, en la qual s'ha plantejat la composició de la comissió representativa per part de la representació dels treballadors i en la qual el banc ha manifestat la seva intenció de suprimir 1.150 oficines i prescindir d'una mica més de 3.700 llocs de treball.

Aquest dijous 16 de maig se celebrarà la pròxima reunió, en la qual la direcció del Santander presentarà la memòria explicativa que justifica aquesta reordenació.

Banc Santander va adquirir el Banc Popular el juny del 2017

Banc Santander va adquirir el Banc Popular el juny del 2017 | Cedida

 

En relació a l'adquisició del Banc Popular, cal recordar que aquesta es va produir durant el mes de juny de 2017, i l'operació va permetre que el Santander ampliés el seu capital per aproximadament 7.000 milions d'euros, una xifra que serviria per cobrir les provisions requerides per reforçar el balanç d'aquesta entitat presidida per Emilio Saracho. En aquell moment, el banc ja va informar que l'operació es realitzava com a resultat d'un procés competitiu de venda organitzat en el marc d'un esquema de resolució executat pel FROB, segons ha explicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

També et pot interessar...

  •  Banc Santander rebaixa fins a 10.000 euros el salari remunerat del seu Compte 1 2 3.