El Banc Santander tancarà 160 oficines a Catalunya

L'empresa ofereix als seus treballadors que s'acullin a l'ERO prejubilacions des dels 55 anys

Els menors de 52 anys seran indemnitzats amb 33 dies per any treballat
Els menors de 52 anys seran indemnitzats amb 33 dies per any treballat | Cedida

El Banc Santander preveu tancar 160 sucursals a Catalunya, segons l'ERO que l'entitat bancària va presentar divendres passat. Aquesta decisió afecta, especialment, Navarra, La Rioja i Castella- La Manxa. De les 600 oficines que actualment disposa Banc Santander a Catalunya, 365 corresponen a la xarxa pròpia i unes 230, a la del Banc Popular, que va ser adquirit pel grup el juny de l'any 2017.

El nombre més gran d'oficines es tancaran a Barcelona, on l'entitat preveu acabar amb 91 sucursals, el 22% del total. A Girona es tancaran 37 sucursals, d'una xarxa de 97; a Tarragona es tancaran 17 oficines, d'una xarxa de 50, i a Lleida 15, d'una xarxa de 52 sucursals. Aquests tancaments s'emmarquen en l'ERO que l'entitat està negociant amb els sindicats i amb què aspiren retallar la plantilla en més de 3.700 treballadors i 1.150 oficines.

Prejubilacions als 55 anys

Una de les propostes del Banc Santander pels seus treballadors és que s'acullin a l'ERO la possibilitat de prejubilar-se a partir dels 55 anys, amb fins al 70% del seu salari en funció de l'edat, segons han informat fonts sindicals després de la segona reunió formal de la negociació a EFE.

Concretament, per aquells treballadors d'entre 53 i 54 anys amb 15 anys d'antiguitat, el banc ofereix prejubilacions amb el 65% del salari fins als 63 anys, restant l'atur i amb un conveni especial amb la Seguretat Social, o amb el 65% més el 50% dels complements. Per a aquells treballadors que tinguin entre 58 i 62 anys, igualment amb 15 anys d'antiguitat, s'ofereixen prejubilacions amb el 70% del salari fins als 63 anys, o el 65% del sou més la meitat dels complements.

Pels treballadors d'entre 53 i 54 anys, el banc ofereix indemnitzacions que poden arribar fins als 350.000 euros, però que es calcula tenint en compte el 60% de l'import pensionable de sis anualitats; mentre que els de menys edat podran comptar amb una indemnització de 33 dies per any treballat amb un màxim de 18 mensualitats. Els majors de 62 anys amb més de 15 anys d'antiguitat, percebran una indemnització de 20 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mensualitats.

«Fan molt difícil l'adscripció voluntària»

Les mesures presentades per la direcció del banc aquest dimarts també inclouen mobilitat, per a la qual s'aplicaria l'acord en vigor per tancaments fins a 75 quilòmetres. En el radi de 75 a 100 quilòmetres s'ofereix una prima de 6.000 euros única més el quilometratge durant sis anys, mentre que la mobilitat entre illes es compensarà amb 9.000 euros bruts anuals durant dotze anys.

Del seu costat, la mobilitat de més de 100 i menys de 400 quilòmetres serà sol per a 100 persones durant vuit anys que tindran una prima del 10%-15% del salari anual. Des de CC.OO. han criticat que aquests paquets «fan molt difícil l'adscripció voluntària i contravenen l'esperit de l'acord de fusió de la cerca de solucions no traumàtiques», per la qual cosa el sindicat majoritari assegura que no avalarà aquesta proposta «sota cap concepte». «Amb aquestes condicions el banc haurà d'acomiadar la gent a la força», ha lamentat

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari