El Banc Santander tanca vuit oficines a Catalunya per l'ERO

L'entitat financera ha donat aquest passat divendres el tret de sortida a l'execució de l'Expedient de Regulació d'Ocupació

Banc Santander ha donat aquest passat divendres el tret de sortida a l'execució de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO)  que escometrà l'entitat i que contempla el tancament d'un total 1.150 oficines, vuit d'elles a Catalunya.

  

  

El banc va comunicar que començaria a executar aquest pla després que finalitzés el procés d'integració tecnològica de les sucursals de Banc Popular en el grup, la qual cosa va tenir lloc el mes de juliol passat.

  

  

Les condicions per als treballadors acomiadats

L'ERO suposa l'extinció de 3.223 llocs de treball i prejubilacions des dels 55 anys  amb entre el 75% i el 80% del sou, en funció de l'edat. Per a cobrir les extincions, Santander oferia als empleats de 55 i 61 anys prejubilar-se amb el 80% del salari pensionable o amb el 75% més el 60% del complement voluntari, mentre que als majors de 62 anys els abonarà l'equivalent a 20 dies per any treballat, amb el límit d'una anualitat, i sense primes.

  

  

El col·lectiu de 50 i 54 anys podrà deixar l'entitat amb el 60% del salari pensionable de sis anualitats i un topall màxim de 380.000 euros, sense descompte per desocupació i amb un conveni especial amb la Seguretat Social fins als 63 anys, actualitzable fins a un màxim del 3%. A aquest grup també donarà  primes per voluntarietat de 2.000 euros per cada trienni complet treballat, una prima addicional de 5.000 i 30.000 euros en funció de la seva antiguitat i una altra de 15.000 euros.

  

  

Quant als treballadors de 49 anys o menys, o els que tinguin una edat superior però no acumulin 15 anys d'antiguitat, les extincions vindran acompanyades d'una indemnització de 40 dies per any treballat, fins a un màxim de 24 mensualitats. Aquest col·lectiu també tindrà primes de voluntarietat de 2.000 euros per cada trienni d'antiguitat  i unes altres de 5.000 i 30.000 euros en funció dels anys que porti en el banc.

També et pot interessar...