Els 9 bancs espanyols que et cobraran comissions el juny: Algunes són noves

Són diverses les entitats bancàries que aplicaran comissions durant el mes que arrenca aquest dimarts

La crisi econòmica i financera afecta també el sector bancari, una situació que sumada a un escenari de tipus d'interès baixos fa que els bancs busquin mesures per obtenir ingressos alternatius. I quin mètode utilitzen per a això? Les comissions als seus clients. Així, són diversos els bancs que durant el mes de juny cobren comissions, ja que es tracta d'un mes en què coincideixen les que es passen de forma mensual, bimensual, trimestral i semestral. En aquest context, a més, algunes entitats han canviat les condicions que permeten eximir-se del pagament de comissions, endurint per poder augmentar els seus ingressos.

BBVA elimina el seu compte 'Adeu Comissions'

És el cas d'un dels bancs que més clients té a Espanya: BBVA. L'entitat va justificar la seva decisió per «la situació de crisi econòmica i l'evolució dels mercats financers». Per tant, BBVA canvia a partir d'aquest mes de juny el compte 'Adeu Comissions', que passa a denominar-se 'Compte Elecció' i cobrarà 15 euros trimestrals a aquells clients que tinguin una vinculació considerada «mitjana» amb el banc, mentre que els que no compleixin amb cap de les condicions exigides hauran de pagar 60 euros trimestrals a partir d'aquest 15 de juny.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Però, per evitar el pagament de comissions, els clients d'aquest compte han de tenir domiciliada la nòmina o ingressos a partir de 800 euros mensuals, o bé pensió o prestació per desocupació d'almenys 300 euros. També hauran de carregar al compte cinc rebuts en quatre mesos o bé, fer set compres en quatre mesos amb targeta de crèdit. Finalment, estaran obligats a tenir activa la targeta de crèdit i gastar com a mínim 200 euros en quatre mesos o sinó tenir contractat un préstec, hipoteca, segur, fons o pla amb un saldo superior a 5.000 euros.

Juny de comissions: gairebé tots els bancs cobren durant aquest mes

A més de les explicades noves comissions de BBVA, aquest no és l'únic banc que ingressarà en el mes que dona inici aquest dimarts. Quina és la quantitat que pagaran al juny la resta de clients d'altres entitats bancàries, si no ho eviten complint les condicions que interposa el mateix banc? Segons el repàs que fa el portal 'HelpMyCash.com', les següents:

  • Banco Santander: 20 euros mensuals als clients menys vinculats amb el programa 'Santander One'.
  • Banc Sabadell: 30 euros trimestrals als clients del 'Compte Expansió'.
  • Bankia: 14 euros mensuals als clients menys vinculats al programa 'Per Ser Tu'.
  • Kutxabank: 30 euros trimestrals.
  • NCG Banco: 50 euros al juny i altres 50 al desembre als clients que no compleixen el programa 'Zero' comissions.
  • Ibercaja: 60 euros al juny i altres 60 al desembre.
  • Unicaja: 30 euros trimestrals als clients no vinculats.
  • ING: 10 euros mensuals als clients del 'Compte Taronja' amb més de 30.000 euros, si no compleixen les condicions del 'Compte Nòmina'.

Mentre totes les entitats esmentades a la llista més BBVA, ja explicada abans, cobren comissions al juny, dues entitats no ho fan durant aquest mes. És el cas, per exemple, de CaixaBank, que cobra comissions trimestrals, però ho fa al gener, abril, juliol i octubre; mentre que Bankinter cobra comissions semestrals, però les aplica sis mesos després de la data en què el client obre el seu compte, de manera que la data varia en cada cas. No obstant això, cal recordar que, com en el cas de BBVA, les comissions que es cobren al juny es paguen tan sols si s'incompleixen les condicions del compte: un bon consell per evitar pagar-les és, doncs, revisar bé aquestes condicions i intentar donar-los compliment per evitar aquests pagaments.


Comentaris

envia el comentari