L'entitat que ha anunciat un ERO a Catalunya: 45 treballadors, al carrer

La UGT de Catalunya registra un ERO que afecta una cinquena part de la plantilla

La UGT de Catalunya ha registrat un ERO que afecta 45 treballadors, una cinquena part de la plantilla de 232 empleats segons ha informat el mateix sindicat aquest dimarts. L'expedient d'extinció de contractes ja està registrat al Departament d'Empresa i Treball. El sindicat està encapçalat per Camil Ros, secretari general, ha iniciat aquesta setmana el període de consultes de l'ERO que s'ha presentat per causes objectives. 

L'any 2020 ja va plantejar un ERTO que afectava més de 100 treballadors

En un comunicat, la UGT explicat que es veuen «abocats a prendre aquesta decisió» i a acomiadar 45 persones perquè les «mesures organitzatives i econòmiques per tal d'intentar equilibrar el balanç econòmic» d'ingressos i despeses, no han estat «prou eficaces».

«És per això que ens veiem abocats a prendre aquesta decisió», es justifiquen. El sindicat afegeix que durant «els darrers anys» s'ha intentat «prioritzar el manteniment de l'ocupació». La direcció reitera que ara «cal respectar els processos de negociació amb el comitè d'empresa» que ja s'han endegat.

El sindicat ja té un pla de reunions convocades per a les pròximes setmanes i la direcció espera no haver d'acomiadar les 45 persones anunciades aquest dimarts i arribar a un acord amb el comitè.

Fonts de la direcció han expressat a l'ACN la seva voluntat de donar la màxima indemnització als treballadors acomiadats, però han assegurat que dependrà de l'acord final amb el comitè.

La direcció ha atribuït la decisió d'acomiadar 45 persones a «causes econòmiques» i ha assegurat que era l'única alternativa després d'haver intentat presentar diversos ERTO en el passat. De fet, el 2020, el sindicat ja va plantejar un ERTO per raons productives que afectava més d'un centenar de treballadors.

«Hem d'equilibrar despeses i ingressos i descarregar l'estructura», han assegurat fonts de la direcció. El sindicat ha desvinculat la presentació de l'ERO amb l'esclat de la pandèmia i ha assegurat que abans de la crisi sanitària ja tenia aquesta necessitat financera. En qualsevol cas, ha reconegut que la crisi de la covid-19 ha accelerat aquest procés.

Convocades aturades dels treballadors de Caixabank durant aquest mes

Els treballadors de Caixabank han convocat aturades parcials per a aquest dimecres i per al pròxim 7 de juny, i dues més de 24 hores per al 9 i 14 de juny per protestar contra l'ERO presentat per la direcció de l'entitat i que afecta unes 8.300 persones a tot l'Estat. 

L'aturada d'aquest dimecres tindrà lloc durant mitja hora, entre onze del matí i dos quarts de dotze del migdia davant de cada oficina; la del dia 7 de juny s'allargarà mitja hora més –entre 11 del matí i 12 del migdia- i les dues següents durant tota la jornada, segons han informat fonts sindicals. Mentrestant, les negociacions entre l'entitat i els representants dels treballadors continuen aquest dimarts i es troben força «enrocades», han explicat.

La setmana passada els sindicats de CaixaBank es van concentrar a les portes de l'hotel Melià situat a l'avinguda Sarrià de Barcelona, on se celebra una nova reunió per negociar l'ERO a l'entitat. Allà, més d'un centenar de treballadors van tallar la circulació de la via durant més d'una hora.

Dies abans el 20 de maig, un miler de treballadors va tallar l'Avinguda Diagonal, davant la seu operativa del banc, per protestar també contra l'expedient i van llençar nombroses proclames contra el president del grup, José Ignacio Goirigolzarri, i el conseller delegat, Gonzalo Gortázar.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari