L'avís de la policia sobre el DNI: Segueix el seu consell i t'estalviaràs un maldecap

És molt important tenir en compte l'advertència de la Policia

No és la primera vegada que el Cos Nacional de Policia utilitza les seves xarxes socials per fer-nos arribar un avís que és realment molt important per a qualsevol espanyol. I és que no són poques les vegades en què la Policia Nacional acaba fent una publicació que és de gran utilitat, sobretot a través del seu compte oficial de Twitter.

Així, en les últimes hores, han tornat a publicar un tuit que sens dubte recull un consell i un avís molt important durant els dies que s'aproximen. I és que cada vegada estan més a prop les vacances d'estiu per a la majoria d'espanyols, i aquestes es podrien fer malbé o veure compromeses si no fem un gest tan senzill com comprovar si tenim el DNI caducat o no.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Cal recordar que segueix sent imprescindible presentar el DNI a la recepció d'un hotel quan confirmem la nostra reserva i agafar les nostres habitacions. Però no només això és necessari, sinó que també molt més còmode que haver de fer-nos el passaport, per agafar un vol, sobretot si és dins d'Espanya o de la Unió Europea, on segurament passaran els dies de vacances la majoria d'espanyols aquest pròxim estiu.

És per aquest motiu que el CNP ha volgut recordar a través del seu compte oficial de Twitter la importància de tenir el DNI al dia. «Segur que ja tens programat aquest viatge tan anhelat per a l'estiu 2021. Que no t'ho faci malbé la data de caducitat del teu DNI», escrivia a més d'insistir en com és de fàcil evitar tenir un problema amb aquest document.

Insisteixen que cal comprovar si la data de DNI mostra que aquest encara està vigent i que, per tant, no ha caducat. Només cal mirar sota d'on posa «validesa» en el nostre document nacional d'identitat, però, aquest no ha estat l'únic consell que ha donat la policia. A més, per a aquells que realment ja hagin comprovat que l'hi ha caducat o que la data en què va caducar és a tocar, recorden que poden demanar cita per renovar el DNI de manera molt senzilla a través d'internet. Així, serà una manera d'assegurar-se poder passar unes vacances sense emportar-se cap ensurt.

No és la primera alerta de la Policia sobre el DNI

Però com diem, sol ser habitual que la Policia Nacional utilitzi les seves xarxes socials per informar-nos sobre tota mena d'assumptes importants, per tant, no és la primera vegada que fa un recordatori que té al DNI de rerefons. És per això que fa un temps va voler aclarir si un correu electrònic que s'estava rebent sobre el DNI no era una mentida, en concret, es parlava d'un missatge que arribava amb l'assumpte Notificació Direcció General de la Policia i des de la direcció notificaciones@policia.es, així doncs, era totalment oficial.

«Has rebut un correu electrònic com aquest i no saps si desconfiar? És real, es tracta d'un avís per renovar els #certificados del teu DNI», explicava la policia al seu compte de Twitter. Recordaven, per tant, que no hi ha problemes per obrir aquest correu electrònic si ho rebem a la nostra bústia.

No obstant això, cal recordar que dur a terme la renovació d'aquests certificats no és obligatori com tenir en vigència el DNI, però si és que és recomanable, a més de gratuït. Per fer-ho, només cal adreçar-se als punts d'actualització de DNIe 3.0 que estan a les oficines d'expedició de DNI i passaport. Llavors només cal apropar el xip del DNI a la màquina, introduir el PIN que no faciliten amb el DNI electrònic i prémer acceptar.


Comentaris

envia el comentari