Una ambulància del SEM amb dos tècnics amb roba especial contra la Covid-19

La Covid a Catalunya: Baixa la pressió hospitalària, però puja l'Rt i el risc de rebrot

També s'han declarat 11 noves morts després d'una jornada sense defuncions

La Covid-19 a Catalunya continua en una fase de relatiu control. En l'actualització de les dades realitzada aquest dimarts, dia 1 de juny, augmenta lleugerament la velocitat de contagi, conegut com l'Rt, i també el risc de rebrot. Tot i això, disminueix també tímidament la pressió hospitalària -tant de pacients com de crítics a l'UCI-, mentre que els indicadors marquen una clara tendència a la baixa respecte a setmanes anterior. La part més negativa de les dades d'avui és que, després d'una jornada sense defuncions, s'han declarat 11 noves morts relacionades amb el coronavirus.

Augment dels principals indicadors

La velocitat de contagi, o Rt, puja 0,3 punts respecte a les dades d'ahir dilluns i actualment se situa a 0,98. Pel que fa al risc de rebrot, també pateix una lleugera pujada fins als 107 punts, tres més que en el balanç realitzat fa 24 hores. Tot i aquest augment, la millora en les dades és evident si les comparem amb el mateix interval, però entre els dies 15 i 21 de maig. Llavors, el risc de rebrot se situava a 120 punts, 13 menys dels que hi ha en aquests moments.

Amb relació amb la incidència acumulada a 14 dies, aquest indicador creix mínimament, de 109,68 a 109,96. Tot i això, continua estant molt lluny dels 126,69 punts en els quals se situava aquesta dada entre el 22 i el 28 de maig.

Menys pressió hospitalària

Amb les dades proporcionades avui dimarts pel Departament de Salut de la Generalitat es pot veure una reducció tímida però clara de la pressió hospitalària. Actualment, els hospitals catalans compten amb 741 persones ingressades per problemes relacionats amb la Covid-19. Això representa que hi ha 16 persones menys ingressades respecte a les dades d'ahir dilluns.

Pel que fa al número de 'pacients Covid' que es troben en estat crític a les diferents UCI dels hospitals catalans, n'hi ha 3 menys que ahir dilluns i, actualment, n'hi ha un total de 253.

11 noves defuncions

Finalment, aquest dimarts s'han declarat 11 noves defuncions, després d'una jornada en la qual no se n'havia declarat cap. Això fa que, des de l'inici de la pandèmia, a Catalunya hagin perdut la vida un total de 22.182 persones.

Finalment, el Departament de Salut també ha anunciat que s'han declarat 589 nous casos confirmats per PCR o TA, amb un total de 628.410 en tota la pandèmia. El 3,96% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu.