Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mans d'una persona gran que sosté la cartera i algunes monedes.

Els bancs decideixen canviar el dia que els jubilats cobren la seva pensió

La pensió ja no es rebrà el dia 25 com era habitual

Els jubilats estan molt pendents del calendari i volen saber el dia concret que rebran el pagament de la pensió. Normalment, l'ingrés de la Seguretat Social es realitza el dia 25 de cada mes, però al març la data de cobrament patirà una alteració.

Des de l'inici de la pandèmia, la majoria de les entitats financeres van optar per avançar l'abonament de les prestacions. Sobretot amb el propòsit de millorar la solvència de moltes economies domèstiques. Cal no oblidar que en alguns casos, les persones retirades solen ser les que mantenen les seves famílies amb aquest sou.

En lloc del dia 25, la pensió de jubilació la rebran uns dies abans i la data exacta dependrà de cada banc.

Segons recull 'ABC', a partir del dilluns 21, Bankinter i Caixa d'Enginyers efectuaran l'ingrés als comptes dels beneficiaris. Un dia més tard faran el mateix Banco Santander i Unicaja.

Per part seva, la intenció de Caixabank és abonar la pensió dijous 24, mentre que un important nombre d'entitats esperaran el 25. Entre elles Ibercaja, BBVA, Sabadell, Kutxabank, Cajamar, Abanca i ING.

La decisió final depèn de cada banc. Possiblement, la data s'avançarà uns dies per facilitar la situació als clients. Es tracta d'una pràctica força freqüent, sobretot quan el pagament coincideix amb un festiu.

Una dona gran que compta monedes.
Una dona pendent de la pensió de jubilació. | La Noticia Digital 

La Seguretat Social estableix en una normativa el dia que ha d'aparèixer aquest ingrés al compte del client. Serà el «primer dia hàbil del mes en què es realitza el pagament i, en tot cas, abans del quart dia natural».

Aquesta pensió de jubilació ha esdevingut la principal font d'ingressos de moltes famílies. La crisi econòmica desencadenada en els últims temps ha convertit aquest subsidi en el principal suport de casa seva. Amb aquests diners s'ocupen de mantenir fills i nets, principalment.

La mesura de les entitats bancàries d'avançar el pagament es pot interpretar de moltes maneres. D'una banda, com un gest cap als clients perquè disposin amb antelació d'aquest ingrés. De l'altra, també saben que es tracta d'una mesura que els convé per facilitar-ne el consum i aconseguir que es moguin abans els diners.

Aquesta novetat s'acompanya d'una bona notícia. Els retirats es posaran una alegria gràcies a un petit increment que patiran les pagues. Es tracta d'un complement per a la revaloració que s'abonarà dins de cada mensualitat i la quantitat final dependrà del tipus de pensió.

Primer pla d'una mà traient bitllets de 50 euros d'un caixer automàtic
Els jubilats podran obtenir la pensió abans del dia 25. | Europa Press 

La pensió millora per als jubilats

A Espanya hi ha gairebé 10 milions de persones que reben la pensió de jubilació. Tots ells començaran a veure millores als comptes gràcies a aquests augments decretats pel Govern.

Les mínimes, no contributives i el salari mínim vital pujarà un 3 %. Per part seva, les no contributives milloraran un 2,5 %. Tot això és gràcies a la fórmula de revaloració de les prestacions que les vincula a l'IPC.

Per tant, la pensió mínima de jubilació queda estipulada a 14 pagues de 721,7 euros. La màxima arribarà als 2.819,1 euros i arribarà als 39 468,6 euros l'any.

El govern també ha volgut enviar un missatge als jubilats respecte als comptes bancaris. A partir d'ara, per actualitzar el número de compte on s'ingressa la pensió no caldrà desplaçar-se a la Seguretat Social.

N'hi haurà prou de posar-ho en coneixement de la sucursal bancària, que s'ocuparà de donar el comunicat de canvi a l'organisme públic. Quan es confirmi el tràmit, el client rebrà un missatge comunicant-li la variació.