Compra una casa

Els bancs que donen hipoteques a tipus fix en 2023: interessos per sota de l'Euríbor

Aquests 5 bancs encara compten amb hipoteques interessants per a aquest any

Des de 2022, l'Euríbor està experimentant una enorme pujada, que sembla no tenir fi. Això ha fet que l'índex hagi tancat el desembre un 3,018% més, de manera que això suposa per a les hipoteques a tipus variable un increment.

Així mateix, la banca ha encarit també les hipoteques a tipus fix, que sembla que continuaran pujant aquest 2023. Tot i això, encara queden certs bancs que comercialitzen préstecs hipotecaris d'interès fix per sota de l'Euríbor, cosa que pot resultar interessant.

Aquests són els bancs que ofereixen hipoteques a tipus fix per sota de l'Euríbor

En concret, són cinc els bancs que tenen hipoteques fixes per sota de l'Euríbor. Aquests són BBVA, Imagin, Evo Banc, Ibercaja i Openbank.

Foto de la maqueta d'una casa.
BBVA, Evo Banco, Imagin, Ibercaja y Openbank ofreixen hipoteques competents | Getty Images

BBVA té la hipoteca fixa més competitiva

Fins ara, la hipoteca a tipus fix més competitiva del mercat es troba al BBVA. Compte amb un interès del 2,50% per a terminis entre els 20 i 30 anys. Tot i això, si el termini es redueix a 15 anys, l'interès baixa fins al 2,40%. Per això, el client ha de domiciliar la nòmina, contractar una assegurança de vida i una altra de la llar. Si no, l'interès puja fins al 3,50% i el TAE fins al 4,14%.

EVO Banc té la segona hipoteca més econòmica

La segona hipoteca a tipus fix més econòmica és a Evo Banc. A l'entitat, el TIN és del 2,65% per a un termini de 30 anys. Per beneficiar-se, el client ha de domiciliar la nòmina i contractar les assegurances de vida i llar. En total, el TAE seria de 3,13%. En cas que en el futur el client no es vinculés amb el banc, l'interès puja al 3,05%.

La hipoteca d'Imagin té pocs requisits

En el cas de la d'Imagin, crida l'atenció perquè és una de les hipoteques que exigeix menys requisits. Per contractar-la, només cal domiciliar una nòmina d'un mínim de 1.200 euros al mes. L'interès se situa en un 2,70% per a un termini de 30 anys i el TAE es queda al 3,17%. Si no es compleix la vinculació, l'interès seria del 3,45%.

Ibercaja també ofereix una bona solució

La d'Ibercaja també destaca per ser una opció interessant. La hipoteca a tipus fix compta amb un interès del 2,75%, encara que el termini s'escurça a 25 anys. El TAE, per part seva, puja fins al 3,70%. Per això, cal vincular-se amb sis productes, destacant uns ingressos al mes entre els sol·licitants d'almenys 2.500 euros.

Foto del cartell de BBVA en una oficina bancària.
La hipoteca fixa de BBVA és la més rendible del mercat | Europa Press

Així és la hipoteca fixa d'Openbank

La hipoteca fixa d'Openbank varia del 2,60% d'interès a 15 anys fins al 2,85% a 30 anys. El TAE, en aquest cas, s'ubica al 3,29%. Per beneficiar-se, l'entitat exigeix una contractació més gran de productes, que puja fins a set.

Entre aquests, s'hi inclou la domiciliació d'una nòmina de 900 euros al mes mínim per a un titular i de 1.800 per a dos. També la contractació d'assegurances de vida i llar, així com l'ús d'una targeta de crèdit, entre altres. Si no, l'interès puja al 3,64% a 30 anys.

És bon moment per signar una hipoteca?

Una de les preguntes que ronden al capdavant dels futurs propietaris és si aquest és un bon moment per signar una hipoteca, a causa de l'Euríbor. D'acord amb els experts, el recomanable és afanyar-se en cas de tenir una bona oferta en l'actualitat.

La banca ha augmentat el tipus d'interès de les hipoteques fixes. Ara, el TIN sol sobrepassar el 3%, tot i que tot dependrà de com evolucioni l'Euríbor els pròxims mesos, que es preveu que arribi al 3,50% aquesta primera part del 2023.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp