Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Dani Alves durant la celebració del Mundial de Qatar 2022.

Comunicat d'última hora de la fiscalia sobre l'empresonament de Dani Alves

Dani Alves encara la seva tercera setmana al centre penitenciari de Brians 2

La fiscalia ha presentat un escrit al jutjat oposant-se al recurs del futbolista Dani Alves demanant la seva llibertat provisional. L'ex del Barça està a presó preventiva des del 20 de gener per una suposada agressió sexual el 30 de desembre passat a la discoteca Sutton de Barcelona. La seva defensa va presentar la setmana passada un recurs demanant la llibertat amb mesures cautelars, i ara el ministeri públic referma la seva petició per mantenir l'empresonament.

Segons l'escrit, segueixen presents els motius de la presó: indicis racionals de criminalitat i risc de fuga, sense que les mesures cautelars que proposava la defensa mitiguin aquests motius, diu l'escrit.

Igualment, la fiscalia s'ha oposat al fet que la patronal de l'oci nocturn Fecasarm i Spain Nightlife es personin com a acusació popular en la causa per falta d'acreditació d'un interès legítim i falta de cobertura legal.

Foto de Cristóbal Martell, actual advocat de Dani Alves.
Cristóbal Martell, actual advocat de Dani Alves, al·lega que el seu representant està disposat a entregar el seu passaport. | Europa Press

La versió de la víctima, sòlida

La defensa proposava diverses mesures alternatives a la presó per convèncer l'Audiència de Barcelona que no existeix el risc de fugida, com una fiança, la retirada del passaport, la compareixença periòdica al jutjat o la col·locació d'una polsera telemàtica per controlar els seus moviments, tot i que això últim és poc habitual en investigats en llibertat provisional. Com que Alves té una casa en propietat a Esplugues de Llobregat, ha perdut molts patrocinadors i ja va ser acomiadat del club Pumas de Mèxic, el risc de fugida hauria disminuït, segons la seva defensa.

Malgrat que inicialment va dir que no coneixia la suposada víctima i després encara va canviar diverses vegades de versió, ara manté que sí que va mantenir relacions sexuals consentides amb la noia en un lavabo privat del reservat de la discoteca. Al·lega que va mentir inicialment per no admetre una infidelitat conjugal.

La versió de la noia es veu corroborada per diverses proves, com les empremtes dactilars en determinada posició al lavabo, la presència de semen, el manteniment d'una única versió des del primer moment, les declaracions de diversos testimonis, les imatges de les càmeres de videovigilància i l'informe mèdic que li van fer a l'Hospital Clínic poc després dels fets, entre altres.

Dani Alves i la seva petició

Dani Alves té una prioritat: sortir de presó. El futbolista va canviar la setmana passada d'advocat amb la clara intenció d'abandonar el centre penitenciar de Brians 2 com abans millor. Cristóbal Martell, el seu nou advocat, va presentar un escrit en el qual al·legava que Dani Alves estava disposat a entregar el seu passaport a la justícia. 

També explicava que el jugador tenia la intenció de quedar-se a la seva residència de Barcelona i que s'oferia a visitar el jutjat de manera regular. 

Quelcom que la fiscalia no es creu. O, com a mínim, així ho dona a entendre en un comunicat on diuen que les mesures cautelars demanades per la defensa no mitiguen el risc de fuga. 

Ara ha de ser la jutgessa instructora del cas, coneguda a l'Audiència de Barcelona com a Doña Concha, qui emeti un veredicte sobre la situació de Dani Alves. El futbolista, recordem, està en presó provisional i sense fiança acusat de la presumpta violació d'una jove de 23 anys a la discoteca Sutton de Barcelona. Els fets haurien passat el passat 30 de desembre. 

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més EXCLUSIVES del BARÇA al WhatsApp