Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mà esquerra amb rellotge metàlic treient un bitllet de 50 euros i un de 100 euros d'un caixer automàtic

Els bancs que no cobren comissions pels seus comptes i targetes aquest 2023

Si vols estalviar-te uns euros, aquestes entitats t'ho posen fàcil

Tenir un compte al banc és un tràmit gairebé obligatori per poder gestionar els nostres diners, així com el pagament de rebuts. Tot i això, el que molts clients no saben és que les entitats poden cobrar comissions en concepte de manteniment del compte.

De fet, algunes entitats bancàries arriben a cobrar fins i tot 240 euros per aquest manteniment. A l'altra banda, però, hi ha les que no cobren res. És a dir, els clients no han d'abonar cap tipus de comissió per tenir-hi guardats els diners.

Això dependrà del banc on tens desats els teus estalvis. Tot i això, també hi ha casos en què, dins del mateix banc, uns clients sí que paguen comissions i altres no, cosa que pot dependre de diversos factors segons l'entitat.

Hi ha entitats que no cobren comissions

En aquest aspecte, una de les coses més importants a tenir en compte, sobretot pensant en la situació econòmica que vivim, és quines entitats no cobren per tenir el teu compte i targetes.

En el cas que estiguis pensant a estalviar, el que has de fer és donar  una ullada als bancs més importants que no cobren comissions aquest 2023. D'aquesta manera, podràs deixar de pagar uns quants euros que poden resultar molt interessants a final de mes .

Mà agafant un bitllet d'un caixer automàtic
Descobreix quins bancs no cobren comissions | Getty Images

 

Aquests són els bancs que no cobren comissions el 2023

Com dèiem, si el teu objectiu últim és estalviar, et convé conèixer algunes entitats amb què ho podràs fer, ja que amb elles t'evitaràs les comissions. Et mostrem algunes de les més importants per a aquest any.

 

1. Banc Sabadell

Un dels bancs on podràs tenir el teu compte sense la necessitat d'abonar comissions és Banc Sabadell, que ha cobrat molta rellevància els últims temps gràcies a un clar avantatge competitiu: la seva rendibilitat.

En aquest sentit, remunera el saldo que tinguis al compte al 2% TAE durant el primer any només per obrir-lo. És a dir, no cal cap requisit. Aquest compte, però, només està disponible per a nous clients. Així mateix, no té comissió per manteniment.

2. BBVA

Una altra de les entitats interessants és BBVA, una de les més famoses d'Espanya. El seu compte en línia s'ha convertit en una alternativa molt atractiva per a aquells usuaris que no són clients del banc, ja que està disponible només per a nous usuaris.

No té comissions ni condicions i, per obrir-la, no cal domiciliar ni nòmina ni rebuts. A més, es pot obrir amb un titular i cadascun comptarà amb una targeta de dèbit sense comissió de manteniment, com passa amb el compte.

Rètol del BBVA a l'exterior d'una de les oficines
BBVA no cobra comissions al seu compte 'online' | Europa Press

 

3. Abanca

Aquesta és una altra d'aquestes entitats que ha captat molts clients el darrer any. Abanca ofereix als seus nous usuaris un compte en línia sense comissions, així com una targeta de dèbit sense haver d'abonar cap cost extra. Per poder obrir el compte, no cal domiciliar la nòmina. Tot i això, si decideixes fer-ho, l'entitat et pot bonificar amb un 'regal' de 300 euros segons el cas.

4. Openbank

Si parlem de comptes en línia, una altra de les més conegudes és la d'Openbank, el banc en línia de Santander. Es tracta d'una alternativa gratuïta on pots  tenir el teu compte corrent i obrir-ne un d'estalvi amb bones condicions.

5. ING

Més de 3,5 milions de clients són els que han apostat per ING a Espanya. En aquest cas, el banc també ha optat per no cobrar gairebé comissions. El seu compte nòmina no té comissions ni condicions, ni per administració ni per l'emissió de targetes.

Així mateix, les condicions són flexibles. Per no pagar comissions, has de comptar amb uns ingressos mensuals d'un mínim de 700 euros, encara que no han de ser una nòmina o pensió.