Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla d'un volant mentre una persona condueix

La tècnica eficaç per refredar el cotxe en pocs segons sense usar l'aire condicionat

Hi ha un truc japonès que ajudarà a refredar el cotxe fins i tot 10 graus

Amb l'arribada de l'estiu, són molts els que ja temen les altes temperatures que ens esperen. Aquesta calor intensa és difícil d'aguantar fins i tot a casa nostra, on el ventilador pren un paper fonamental.

Tot i això, cal tenir en compte també la importància de mantenir a ratlla les altes temperatures en un altre tipus d'espais, com els vehicles. La temperatura de l'interior del cotxe pot ser molt elevada si no es fa servir l'aire condicionat.

En aquest punt, no totes les persones estan disposades a fer aquesta despesa extra. Si n'ets una, t'alegrarà saber que hi ha un truc japonès amb què seràs capaç de refredar l'interior del teu vehicle sense la necessitat d'utilitzar l'aire. Conèixer-lo és imprescindible.

Què passa en conduir amb una temperatura elevada

Conduir amb calor extrema pot arribar a considerar-se perillós. En certs casos, les altes temperatures poden provocar símptomes similars als que produeixen les begudes alcohòliques.

Portar el cotxe a una temperatura que superi els 35 graus té grans similituds a fer-ho tenint una taxa positiva d'alcohol a la sang. Alguns símptomes cridaners poden ser l'increment de l'agressivitat, l'aparició de la fatiga i la somnolència.

Una persona conduint un cotxe Seat
Conduir amb una temperatura elevada provoca els mateixos símptomes que el consum d'alcohol | PixaBay

En conduir amb calor extrema els reflexos disminueixen. Això fa que els errors al volant augmentin. De fet, un de cada cinc senyals passa desapercebut quan l'interior del cotxe no està a la temperatura adequada.

D'altra banda, cal tenir en compte que segons l'alçada del vehicle, la temperatura de l'interior pot variar fins i tot en 13 graus. Quan es condueix durant dues hores i mitja sense ventilació, per exemple, la sensació tèrmica de l'interior serà un 88% més gran que la de l'exterior. Aquest és un problema que cal aturar d'arrel.

Els trucs clàssics per refredar el cotxe sense aire

D'acord amb la DGT, la temperatura ideal per conduir se situa entre els 22 i 24 graus. Per això, l'absència d'aire condicionat es pot convertir en un greu problema per obtenir aquesta temperatura.

De manera general, hi ha diversos trucs per refredar l'interior del vehicle. Aquests consisteixen a obrir la porta durant un temps determinat, conduir amb les finestretes baixades, així com refredar els seients amb una ampolla d'aigua freda o fins i tot congelada.

Tot i que aquests trucs són històrics, la veritat és que no sempre són suficients. Per aquest motiu, ha cridat tant l'atenció el nou truc japonès que t'ajudarà a refredar el cotxe sense aire.

Diversos cotxes aparcats sota el sol amb un arbre darrere
Apujar i abaixar la finestreta del conductor cinc vegades expulsarà l'aire calent cap a l'exterior | Getty Images

 

Aquest és el truc japonès per refredar el teu cotxe sense aire condicionat

Els remeis japonesos sempre són benvinguts, sobretot quan ens ajuden a lluitar contra les altes temperatures. En aquest cas, el truc consisteix a abaixar la finestreta del conductor per després tancar-la i tornar-la a obrir.

Has de repetir això fins a cinc vegades perquè la temperatura del cotxe baixi fins a 10 graus en només uns segons. La raó que això passi és la generació de corrent en una sola direcció. Així, l'aire calent se'n va cap a l'exterior del vehicle.

Què has de tenir en compte perquè la temperatura no pugi en excés?

A més de poder dur a terme aquest truc japonès, també hi ha altres recomanacions que has de tenir en compte de forma prèvia. Aquestes t'ajudaran a no conduir amb una temperatura extrema a l'interior del cotxe.

Per exemple, un element que cal tenir en compte és el volant, lloc d'alta concentració de calor. Hi ha fundes especials que ajuden a protegir-lo perquè això no passi. Així mateix, és bona idea utilitzar para-sols o cortines que cobreixin la lluna davantera amb el cotxe aturat.