Imatge del meteoròleg de TV3 i Catalunya Ràdio, Tomàs Molina

Tomàs Molina envia un seriós avís per aquest diumenge: «No és un bon dia per a fer-ho»

El meteoròleg de TV3 alerta d'un nou episodi de calor intensa

Era previsible. L'estiu ja ha arribat i la calor també. Per això no és gens estrany que cada cop faci més i més calor a casa nostra. 

Després d'un Sant Joan força més càlid de l'habitual, ara les temperatures semblen no donar-nos cap treva i seguiran apretant durant els propers dies. O almenys això és el que ha volgut recalcar Tomàs Molina.

El meteoròleg de TV3 ha avisat a través del seu compte de Twitter de la previsió pels pròxims dies. I tot sembla indicar que les temperatures no faran més que enfilar-se cada vegada més, sobretot en alguns punts del territori.

«Avui és fàcil que s'arribi als 40 graus a la Ribera d'Ebre i potser al Segrià», ha informat via xarxes socials. «No és un dia de fer gaire exercici físic a migdia en aquestes zones».

Nou episodi de calor intensa

Així doncs, el Servei Meteorològic de Catalunya també ha emès un avís de perill moderat per calor intensa a partir d'aquest diumenge al migdia i la tarda, sobretot a Ponent, a l'interior de les Terres de l'Ebre i al Priorat.

Foto del Meteocat per aquest diumenge, 25 de juny de 2023, a la tarda.
Fins a 8 comarques en alerta per calor aquest diumenge a la tarda. | Meteocat

Les comarques de la Noguera, l'Urgell, el Pla d'Urgell, el Segrià, les Garrigues, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta estan en perill per calor intensa a partir d'aquest diumenge a la tarda. En alguns punts es podria arribar a superar fins i tot els 40 graus, sobretot a Ponent i a l'interior de les Terres de l'Ebre.

També s'ha emès un avís per calor nocturna intensa dilluns a dues comarques de la demarcació de Girona, l'Alt Empordà i el Pla de l'Estany.

Dilluns, més episodis de pluja

Tot i la calor intensa, que no ens deixarà cap treva de moment, de cara a principis de la setmana que ve tornaran les pluges a casa nostra.

El Meteocat igualment ha emès un avís de perill moderat per pluja intensa per aquest dilluns a la tarda a diverses comarques de la demarcació de Girona.

Foto del mapa de Meteocat per aquest dilluns, 26 de juny de 2023, a la tarda.
Avís de pluges intenses per aquest dilluns a la tarda. | Meteocat

Es preveuen precipitacions màximes de més de 20 mil·límetres en mitja hora en punts localitzats del Ripollès, la Garrotxa, Osona, el Berguedà i el Moianès. Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!