Imatge d'un dels helicòpters de Salvament Marítim treballant a la zona.

Quatre banderes vermelles i 51 de grogues a les platges de la costa tarragonina

Les vermelles es situen a la comarca del Baix Penedès | La majoria de la Costa Daurada, en bandera groga

La mar de les platges de la costa de la regió de Tarragona està moguda aquest dimarts, 30 de juliol. Protecció Civil alerta que hi ha  quatre platges al Baix Penedès en bandera vermella: la platja del Francàs i la de les Madrigueres, al Vendrell; i la de Ponent i la de Llevant, a Cunit, on hi ha mar de fons, segons Protecció Civil.

A la resta de platges de la costa, des de les Terres de l'Ebre fins al Baix Penedès, està hissada la bandera groga en gran part, un total de 51. En aquestes hi ha vent, marejol i aigua tèrbola, mar de fons, marejada o mar arrissada.

En el dia d'avui, només n'hi ha 5 a la costa tarragonina on oneja la bandera verda:  la platja de les Cases-Marjal i la del Parc de Garbí, al Montsià;  la platja de Riumar, al Baix Ebre; i les dues platges del Regueral, tant la de Ponent com la de Llevant; a Cambrils, al Baix Camp.

Bandera vermella: prohibit el bany

Quan hissen la bandera vermella en les platges està prohibit el bany. Es pot donar en situacions d'onades que suposen un perill greu per a la integritat de les persones, que hi hagi corrents forts,  el mar està molt agitat o l'aigua o la sorra estan contaminades. També poden haver-hi animals marins lesius o perillosos, així com condicions climatològiques molt adverses i perilloses.

Bandera groga: risc moderat per als usuaris

La bandera groga indica precaució a l'hora de banyar-se al mar. Es pot donar en diverses situacions que suposen un risc moderat per als usuaris, com ara onades d'un metre i mig que poden causar problemes als banyistes, corrents mitjanament forts, tempesta o fenòmens meteorològics que dificulten la vigilància, brutícia o taques a l'aigua, sorra en mal estat, o bé la presència de meduses o altres animals marins lesius.