L'alcalde de Banyeres del Penedès revela una alternativa al Logis

Amadeu Benach avança l'interès d'una empresa del sector tecnològic per ubicar-se en aquest espai

Cop d’efecte en el serial del Logis Penedès. L’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, ha posat sobre la taula aquest dimarts 27 de novembre una alternativa a la instal·lació de la controvertida plataforma logística al Baix Penedès. Segons ha avançat el batlle davant la premsa, una empresa important del sector de la tecnologia i la innovació ha mostrat el seu interès a ubicar-se als terrenys on s’hauria de desenvolupar el Logis.

«És una proposta important, ja que suposaria un impacte molt menor, amb edificis més petits, sense tant volum de vehicles ni soroll, i amb la creació de més de 200 llocs de treball de qualitat, del que es diu, de ‘bata blanca’», ha explicat Benach. L’alcalde de Banyeres, que s’oposa a l’actual projecte del Logis, ha assegurat que ha mantingut converses amb aquesta empresa i també amb alguns departaments de la Generalitat.

Unió de la comarca en aquest projecte

Benach ha afirmat que hi ha alguns alcaldes de la comarca que coneixen el projecte, tot i això, des del Consell Comarcal, la presidenta, Eva Serramià, ha lamentat la manera com Benach ha donat a conèixer la iniciativa. L'alcalde de Banyeres vol que la comarca vagi unida a l’hora de demanar aquesta alternativa, que veu com una oportunitat d’impulsar la creació de llocs de treball al Baix Penedès de més qualitat i amb una menor afectació que amb el Logis. Per això ja s’ha reunit també amb membres de la plataforma No Fem el CIM per mirar de sumar-los a la iniciativa.

Benach no ha volgut donar a conèixer el nom de l’empresa interessada, tot i que ha dit que era del sector de la tecnologia i la investigació, que és de fora de Catalunya però té participació de la Generalitat i que ja té activitat al Baix Penedès. Les dades podrien apuntar a Applus Idiada, l’empresa líder de la comarca, que té la seva base al polígon l’Albornar, a Santa Oliva. En una entrevista amb BaixPenedesDiari.cat, el director d’Idiada, Carles Grasas, va apuntar la necessitat de créixer en espai que té l’empresa per desenvolupar el vehicle de conducció autònoma. Tot i això, no està confirmada quina seria aquesta empresa.

Una inversió de fins a 100 milions d'euros

Amadeu Benach ha apuntat que l’empresa podria fer  una inversió inicial «de quinze milions d’euros que, amb el temps, arribaria fins als 100 milions» i ha afegit que ha de tenir una resposta «en un any com a màxim», ja que si no, haurà de fer la inversió «a un altre lloc, probablement fora de Catalunya i d’Europa». Pel que fa al projecte del Logis, Benach també ha dit que s’oferiria un altre espai a la comarca perquè es pogués desenvolupar, tot i que tampoc ha volgut avançar el lloc.

Amadeu Benach, alcalde de Banyeres del Penedès.
Amadeu Benach, alcalde de Banyeres del Penedès. | BP Diari